Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobio se s Divjak?

Matko Glunčić podnio je ostavku: Nije više državni tajnik

Matko Glunčić (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)
Matko Glunčić (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)
Matko Glunčić podnio je ostavku na mjestu državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ostavku je premijer Andrej Plenković prihvatio, a nepoželjna karika u obrazovnom lancu, koja nije odgovarala ministrici Blaženki Divjak, tako se vraća na stare projekte i fakultetski posao.

Podsjetimo, Matko Glunčić kandidirao se u posljednjem natječaju za voditelja Ekspertne radne skupine, a još za trajanja natječaja ministrica Blaženka Divjak poručila je da Glunčić nikako neće biti voditelj ERS-a. Naljutila je, između ostalog, ministricu Divjak i činjenica da je Glunčić u osnovnoj školi koju pohađaju njegova djeca rekao ne eksperimentalnom provođenju ''škole za život'' poručujući pritom da nije protivnik reforme obrazovanja, nego reforme koja nije temeljito razrađena i koja uostalom nije cjelovita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo će razmotriti Učitelji potpisali peticiju za ukidanje anonimnog prijavljivanja: ''Uvukao se strah i pod takvim je pritiskom teško raditi'' Slika nije dostupna Prosvjedovao gotovo cijelo ljeto Pred Ministarstvom obrazovanja uhićen mladi fizičar: "Verbalno napao ministricu pa agresivno krenuo prema njoj"

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, takav Glunčićev stav toliko je razljutio ministricu da s državnim tajnikom već mjesecima ne razgovara niti surađuje. Matko Glunčić državni je tajnik od listopada 2016. godine, a u tome je razdoblju osim optužbi za nespretne izjave i rada na kurikularnoj reformi, radio i na brojnim projektima u kojima se današnje vodstvo Ministarstva hvali.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene