457258
457258
457258
457258
457258

Još jedno veliko priznanje za Matu Rimca

  • , 16.11.2016., 10:16
  • Autor:
  • komentara

Cilj sastavljanja ove liste, piše Financial Times, jest istaknuti najodvažnije pojedince i organizacije koji svježim idejama mijenjaju društvo, politiku i poslovno okruženje u svojim zemljama.

 
 
 
 
Mate Rimac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Mate Rimac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ugledni Financial Times jučer je objavio svoj godišnji popis 100 najboljih i najinovativnijih poduzetnika u Europi u 2016., a na njemu se našao i Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

Cilj sastavljanja ove liste, piše Financial Times, jest istaknuti najodvažnije pojedince i organizacije koji svježim idejama mijenjaju društvo, politiku i poslovno okruženje u svojim zemljama. Također, namjera je objavom skrenuti pažnju na predvodnike u inovacijama te osnažiti njihove međusobne veze.

Prilikom sastavljanja liste u obzir su uzete četiri kategorije: društvo i politika, biznis, mediji i kultura te znanost. Na popisu se nalaze pojedinci i organizacije koje utječu i mijenjaju društva, politiku i poslovna okruženja u regiji te koja se odlikuju inovativnošću, poduzetničkim duhom i novim pristupima ukorijenjenim problemima i izazovima.

U komisiji koja je odabrala tko će biti na popisu bii su predstavnici Res Publice, Googlea, Visegrad Funda i Financial Timesa.

Poljska je u ovom izboru zastupljena s čak 22 pojedinca i organizacije, Češka s njih 17, a Mađarska i Rumunjska svaka s po deset.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se