Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki maestro

Matanović tvrdi da je sve namještaljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju i prvooptuženi u korupcijskom slučaju 'veliki maestro' Josip Matanović odbacio je danas sve optužbe USKOK-a, ustvrdivši kako je riječ o postupku pokrenutom zbog Europske unije i namještaljki USKOK-ovog pouzdanika Joška Kuzmanića.

Matanović je ustvrdio da je slučaj 'maestro' posljedica namještaljke Kuzmanića na čijem 'nezakonitom i nemoralnom iskazu USKOK temelji optužnicu'. 'Nisam počinio nikakvo kazneno djelo niti prekoračiti granice svojih ovlasti. Sve što bih dalje kazao USKOK bi okrenuo protiv mene, pa ne bih više govorio i odgovarao na pitanja', kazao je u svojoj kratkoj obrani 60-godišnji Matanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Veliki maestro' Odvjetnici traže oslobađajuću presudu Slika nije dostupna Konačno na sudu zbog 'velikog maestra' Polančec ništa nije znao, za sve je čuo iz medija

Drugooptuženi bivši potpredsjednik Fonda Robert Peša optužnicu je, pak, nazvao znanstvenom fantastikom, nakon čega se detaljno osvrnuo na nju. Suđenje optuženima za korupciju u Fondu primaklo se kraju. Izvedeni su svi dokazi i nakon obrana osmero optuženika preostaju završne riječi USKOK-ove tužiteljice i branitelja optuženih te na kraju nepravomoćna presuda sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda pod predjedanjem sutkinje Ivane Kršul.

Optužene se tereti za još malverzacija

Uz Matanovića i Pešu, optužen su voditelj Službe prodaje nekretnina Fonda Igor Petlevski, viši savjetnik u toj Službi Darko Mrkonjić, odvjetnici Juraj Parazajder i Asja Piplović te njezin suradnik Mladen Jandriček, osječki poduzetnik i izvanredni profesor tamošnjeg Ekonomskog fakulteta Mane Medić.

Njih se tereti za malverzacije s prenamjenom zemljišta ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare, procjenom zemljišta Badela i prodajom zemljišta Facinka. Kraj suđenje iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu dolazi jedino prvooptuženi Matanović koji je iza rešetaka gotovo dvije godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene