Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno na sudu zbog 'velikog maestra'

Polančec ništa nije znao, za sve je čuo iz medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na klupu za svjedoke na suđenju za 'veliki maestro' danas je sjeo ministar gospodarstva Damir Polančec koji nije ispitan u samoj istrazi.

Za predmet Ciglane Nin i zainteresiranost ruskih investitora i izgradnju luksuznih vila doznao je nakon akcije uhićenja tadašnjih potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, te iz pisanja medija. Nikad o tome nisu raspravljali na Upravnom odboru Fonda, a nikad nije bio u situaciji da o tome razgovara s nekim od dužnosnika Fonda.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Na jednom od sastanaka direktor Osječke pivovare Ivan Komak, žalio mu se da je, prilikom privatizacije te tvrtke, imao problema s nekim ljudima iz Fonda. No, unatoč Polančecovom inzistiranju nije rekao na koga se te pritužbe odnose. Komak je, podsjećamo, svjedočeći izjavio da je Josip Matanović taj koji je tražio mito, kako bi ubrzao taj privatizacijski postupak.

Na sjednice kolegija je povremeno dolazio, ali koliko zna Matanović sa svojim odlukama nije mogao utjecati na Povjerenstvo Vlade, niti su članovi kolegija sjedili na tim sjednicama. Koliko se sjeća, Matanovićeva izlaganja su bila često puta opširna pa je inzistirao na konkretnom zaključku, ali ga nije bilo lako izvući.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene