Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u koncernu

Martina Dalić: "Oni koji šire glasine o Agrokoru neka malo stanu na loptu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić nije željela potvrditi informacije kako je Antonio Alvarez III. napustio Hrvatsku.

"Tvrtka Alvarez i Marsal jedna je od najznačajnihih tvrtki na tome području, ali izbor savjetnika je posao gospodina Ramljaka", kazala je Dalić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio" Slika nije dostupna Odlučno i jasno Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

Istaknula je kako su Agrokoru odblokirani računi.

"Prihod od aktualnog poslovanja je na raspolaganju. Povjerenik Ramljak će ocijeniti situaciju zajedno sa savjetnikom za restrukturiranje te odlučiti kada će krenuti sam proces", kazala je.

Pozvala je sve sudionike procesa da odluke i komentare ne daju na temelju glasina.

"Pozivam sve sudionike ovog procesa i sve one koji puno govore da se smiri lopta. Pozivam oporbu na odgovornost. Pristup koji je pokazao SDP je daleko ispod ugleda stranke koja je dva puta vodila Hrvatska", kazala je Dalić.

Rekla je kako će restrukturiranje u kratkom roku dovesti do normalizacije rokova plaćanja.

"Kriza u Agrokoru pokazala je da je ta tvrtka značajan dio poslovanja temeljila na nedopustivo dugačkim rokovima plaćanja. Razrješavanje problema neplaćanja i nelikvidnosti bit će jedan od velikih rezultata restrukturiranja i izvanredne uprave", rekla je Dalić i istaknula kako će ovo biti prilika za novu stranicu hrvatskog gospodarstva.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene