Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalevrijedan projekt

Ona je proglašena građankom Europe 2014.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katastrofa koja je pogodila njezin rodni kraj potaknula je Martinu Čuljak iz Gunje - da pokrene akciju prikupljanja pomoći. Priču o njezinom projektu HelpBalkans imali ste priliku gledati u našoj Boljoj Hrvatskoj. A upravo za njega Martina je prije nekoliko dana dobila nagradu Europskog Parlamenta za građanku Europe.

'Sjedim za stolom. Totalno neočekivano dobijem taj poziv i počnem plesati po stanu', tako Martina Čuljak opisuje trenutak kada je doznala da je proglašena građankom Europe. Nagrada je to koju Europski parlament dodjeljuje pojedincima koji su kroz godinu postigli izniman uspjeh. Baš kao i Martina sa svojim projektom - HelpBalkans.

Projekt je toliko narastao da je prešao granice Hrvatske. Putem njega pomaže stanovnicima poplavljenih područja iz cijele regije. Obilazi ih i objavljuje njihove priče na internetskoj stranici kako bi im građani izravno mogli pomoći.

HELPBALKANS - Martina Čuljak je Bolja Hrvatska!

Radi se punom parom. U pripremi je izložba fotografija s poplavljenih područja. Njihovom prodajom želi prikupiti novac za drva, peći, odjeću i građevni materijal, kako bi oni koji su ostali bez svega što lakše preživjeli zimu.

U ovoj, kao i u svim ostalim akcijama, pomažu svi - i rodbina i prijatelji. Jer tko ne bi htio barem na neki način biti dio ove hvalevrijedne priče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene