Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neutemeljena

Odbačena prijava za zlouporabu položaja protiv Ante Markova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je odbacio kaznenu prijavu bivšeg šefa Službe za suzbijanje krijumčarenja Carinske uprave Roberta Matijevića protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markova zbog navodne zloporabe položaja, odnosno krađe navodnih dokaza o umiješanosti carinika i policajaca u krijumčarenje cigareta, nafte i sirove kave.

Matijević je u svibnju 2008. USKOK-u prijavio Markova optuživši ga da je 2003. iz arhive Sabora otuđio dokumentaciju dostavljenu Odboru kojom je Matijević potkrijepio svoje tvrdnje o navodnom krijumčarenju cigareta, nafte i sirove kave te umiješanosti carinika i policajaca u te nezakonitosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Markov: 'Kaznena prijava protiv mene je neutemeljena'

No, USKOK je utvrdio da je Matijević dokumentaciju dostavio krajem svibnja 2003. te da ju je Markov dva tjedna kasnije, 13. lipnja dostavio Državnom odvjetništvu. 

Stoga je kaznena prijava protiv bivšeg predsjednika saborskog Odbora, danas predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda (Janaf) odbačena kao neutemeljena, potvrdili su danas u USKOK-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene