Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobuna zbog smeća

Marčelja: Legao pred kamion zbog smrada sa smetlišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještanima Marčelja pokraj Rijeke sinoć je prekipjelo.

Već mjesecima ne mogu normalno živjeti zbog smrada koji se širi iz novog centra za gospodarenje otpadom Marišćina. U večernjim su satima zaustavili kamion Čistoće koji je prevozio balirani otpad. Jedan je mještanin čak legao na cestu pred kamion.

Pročitajte i ovo Odlagalište otpada Općine Medulin (Foto: Dnevnik.hr) SPORNO ODLAGALIŠTE KAŠTIJUN Pobuna u turističkoj "zlatnoj koki" na jugu Istre: "Ovo smrdi kao kuga! Tristo metara dalje nalazi se i bunar vodovoda" Karepovac - nakon ljeta, opet sanacija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sanacija Karepovca i dalje traje Bizaran nastavak priče o splitskom smeću: Kontejnera ima, ali nema ih se gdje postaviti?

Problem je kažu u tome što se otpad prije baliranja ne odvaja, a PVC zaštita na mnogim je balama oštećena. Zbog stvaranja otrovnih plinova, boje se za svoje zdravlje.

>> Prosvjed protiv spaljivanja otpada u Cemexu

'Zaustavili su ih zato jer ne vide drugog načina da se ovaj problem užasnog smrada i trovanja naših mještana zaustavi. Sve institucije kojima smo pisali oglušile su se na naše dopise, nitko ne reagira nitko se ne osjeća prozvanim', Josip Begonja, predsjednik MO Marčelji.

'Pa nikako nije živjet. Zatvaranje navečer u 7, 8 sati kad počne puhat, kad vjetar donese prvi smrad i do ujutro dok sunce ne izađe dok se vjetar ne promijeni to konstantno smrdi', ispričao je jedan od ogorčenih stanovnika.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene