Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkretno iz Vlade

Maras najavljuje: Znam kako otvoriti 50.000 novih radnih mjesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret proračunu, optimistične najave dolaze i od ministra poduzetništva Gordana Marasa: najavio je otvaranje 50 tisuća novih radnih mjesta! Poduzetnicima najavljuje nove porezne olakšice i niske kamate na kredite.

Maras je ljestvicu optimizma, s obzirom na dubinu krize, postavio prilično visoko. Želi otvoriti 50 tisuća novih radnih mjesta u malom i srednjem poduzetništvu, 7 tisuća novih poduzeća i 13 tisuća obrta. Sve do kraja 2013. godine.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Slika nije dostupna U ovoj godini Poduzetnicima na raspolaganju 4,3 milijarde kuna: Što vam treba da dobijete novac

'Želimo stvaranjem određenih uvjeta, konkurentnijih uvjeta na tržištu pokrenuti jedan gospodarski rast u tome području i ostvariti ove rezultate, dakle 50 tisuća novih radnih mjesta', kazao je Maras.

>> Evo kako će ministar Maras ukloniti investicijske barijere

>> Granica za ulazak u sustav PDV-a diže se na 230 tisuća kuna!

Poduzetnici će poticajne mjere dobiti već od usvajanja proračuna u veljači. Na svako novo radno mjesto neće morati plaćati doprinose državi u periodu od dvije godine. Ulazak u sustav PDV-a podići će se na promet od 230 tisuća kuna a preko HBOR-a poduzetnici će moći dobiti jeftinije kredite po kamati od svega tri posto. Pomoć će dobiti i investitori.

'Gdje ćemo primijeniti to da svaka investicija koja nam se obrati, a koja je vrednija od 20 milijuna kuna, dobije svoju osobu u ministarstvu koja će voditi tu investiciju otpočetka do kraja. Znači kao osoba koja je na dispoziciji poduzetniku', kaže Maras koji je zadavanjem konkretnih ciljeva sa brojem novozaposlenih olakšao posao ocjene svoje i Vladine uspješnosti. Nakon dvije godine jasno ćemo znati je li uspio ili nije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene