Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Hrvatskoj

Psihički bolestan sin zatočio majku u svinjcu, pronašao je HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strašan prizor zatekli su pripadnici HGSS-a kada su na vrgoračkom području raznosili hranu i lijekove.

Prilikom pomaganja ljudima u snježnom kaosu, pripadnici HGSS-a nemalo su se iznenadili kada su prije nešto više od tjedan dana u jednoj kući otkrili da 40-godišnji sin tjera 73-godišnju majku i 75-godišnjeg oca da žive u nehumanim uvjetima.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

I na niskim temperaturama, u prostoriji više nalik svinjcu nego sobi, koja se nalazi u dvorištu 15 metara od kuće u mjestu Stilja, majka je ležala pokrivena samo dekom. Pripadnici HGSS-a pokušali su joj pomoći, ali ona nije željela poći s njima.

>> Jedva došli do 3 stanovnika odbačenog zaseoka, pomogla im granična policija

Spasioci su slučaj prijavili policiji, rekao je za Dnevnik.hr Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. Sljedeći su dan ponovno posjetili obitelj, ovaj put s tri policajca te majci ponovno ponudili da pođe s njima. Međutim, ona je to i po drugi put odbila govoreći da nema problema sa sinom.

Tijekom izvida policije 6. veljače, kako nam je kazala glasnogovornica PU splitsko dalmatinske, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela nasilničkog ponašanja u obitelji niti elementi drugih kaznenih djela.

Članovima obitelji ponuđena je liječnička pomoć, a majka je premještena u kuću. Slučaj su, kažu u policiji, proslijedili Centru za socijalnu skrb.

>> HGSS spasio 70-godišnjaka sa slomljenom nogom

Kontaktirali smo Centar za socialnu skrb, podržunicu Vrgorac gdje su nam kazali kako je sin sada otišao živjeti kod brata u Podgoru, a njegovi roditelji su se vratili u kuću. Kako su pojasnili u Centru, objekt u kojem su bili roditelji je veličine devet kvadrata. Ondje su spavali na paletama i bili su pokriveni dekama, a u prostoriji nije bilo grijanja.

U ovoj je obitelji socijalna služba intervenciju imala još 2007. godine budući da sin ima psihičkih problema, ali je do sada uredno primao terapiju. Kako roditelji nisu nikada rekli da vrši pritisak na njih, nije bila preporučena hospitalizacija. Ali, sada će za njega, u dogovoru s liječnikom, vjerojatno biti zatražen psihosocijalni tretman u bolnici, rekli su nam u uredu socijalne skrbi u Vrgorcu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene