Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje HGSS-a

Jedva došli do 3 stanovnika odbačenog zaseoka, pomogla im granična policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada već šesti dan nitko o stanovnicima zaseoka Torbički Vagan ništa nije čuo, HGSS se uputio provjeriti što se s njima zbiva.

HGSS Zadar u nedjelju je dobio dojavu da se u zaseoku Torbički Vagan u okolici Srba nalazi troje mještana o kojima, zbog izuzetno velike količine snijega, već šest dana nema vijesti.

Pročitajte i ovo Omiš sve popularniji - 1 HGSS upozorava Sezona je otvorena i omiške stijene već su prepune penjača svih uzrasta: "Teren je zahtjevan, a oni si žele kratiti put" Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

Spasilački tim ubrzo je došao u Srb, a kako je pristup zaseoku moguć samo iz područja BiH, u suradnji s graničnom policijom omogućen je nesmetani prijelaz granice.

Iz Zadra je upućen i drugi tim sa terenskim vozilom quad jer cesta od graničnog prijelaza Lička Kaldrma do mjesta Tiškovac nije bila očišćena. Međutim na tri km od odredišta vozilo se pokvarilo i spašavatelji su vraćeni.

>> HGSS krenuo spasiti pustinjaka na planini, ali on nije htio sići

Sljedeći je dan iz Zadra krenulo devet spašavatelja, a tim od tri spašavatelja oko 10 sati prebačen je do Tiškovca odakle su krenuli na skijama sa hranom i ostalim namirnicama u tri km udaljeni Torbički Vagan.

S pokvarenim vozilom pomogla im je granična policija. 'Akcija je završena u 18.00 sati, izvlačenjem vozila i povratkom prvog tima iz Torbičkog Vagana sa vijestima da su mještani u dobrom stanju i dobro opremljeni za ove izuzetno hladne zimske dane', priopćili su iz HGSS-a.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene