Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dane su provodili igrajući se

Užas u Istri! Majka s dečkom otišla na put, maloljetnu djecu ostavila danima samu u mračnom prostoru bez grijanja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Majka troje maloljetne djece otišla je s dečkom u Slavoniju, a svoju djecu ostavila je samu kod kuće.

Troje maloljetne djece ostalo je samo kod kuće od prvog do četvrtog siječnja. Najstarije dijete od 15 godina trebalo je paziti mlađu braću, od kojih je jedno vrtićke dobi, jer je njihova majka s partnerom otišla iz Istre u Slavoniju.

Partnerova majka bila je zdravstveno loše pa je djecu ostavila doma. Centar za socijalnu skrb javio je majci tog četvrtog dana da su djeca izdvojena iz obitelji i zbrinuta. Majka se vratila kući tek 9. siječnja, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušali spasiti djevojku Učenica (15) izbodena u autobusu, otkriveni detalji zločina: Izbo ju je bivši dečko (17), prvo joj je dao buket - "Tresao sam se, htio sam je spasiti"

U daljnjem istraživanju otkriveno je da su djeca boravila u mračnom i hladnom prostoru bez grijanja, a dio prostorije bio je poplavljen vodom dok je produžni kabel bio razvučen po podu kako bi se djeca grijala grijalicom.

Djeca su rekla da su ih ostavili opskrbljene s hranom, paštetama i kruhom, a dane su provodili igrajući se, dodaje Jutarnji.

Pročitajte i ovo Angel Schonabaum, David Schonabaum, Delania Thurman sve puno izmeta Beba pronađena krvava s više od 50 ugriza po cijelom tijelu, uhitili roditelje: "Teško je to gledati, ovo je jedan od najgorih slučajeva"

Vještak tvrdi da majka ima ovisni poremećaj ličnosti, a tužiteljstvo da je na grubo povrijedila djetetova prava. Prijavljena je za tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djece. 

U optužnici se traži djelomična uvjetna kazna od 18 mjeseci od čega bi u zatvoru morala biti šest mjeseci, a ako sud tako odluči - godinu dana će morati biti uključena u obiteljsko savjetovalište pod nadzorom Probacijskog ureda. Majka je krivnju priznala.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene