Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačali vojnu prisutnost

Mađari postavili čelična vrata na granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarske vlasti na graničnom su prijelazu pojačale su vojnu prisutnost i postavile čelična vrata.

Tijekom dana mađarske vlasti pojačale su vojnu prisutnost kod graničnog prijelaza Beremend na granici s Hrvatskom kod Petrovog sela, a nakon toga na graničnom prijelazu postavili i čelična vrata, u nedjelju poslijepodne ipak su počele propuštati autobuse s izbjeglicama koji stižu iz Tovarnika, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakup na 30 godina Otok Smokvica dobiva nove stanovnike, država će na njemu zarađivati šest milijuna kuna godišnje Tisuće izbjeglica iz BiH preko Hrvatske žele do zapadne Europe (Foto: Dnevnik.hr) Policija pozorno prati zbivanja Migranti su opet na granicama Hrvatske: Hoće li se ponoviti 2016. godina i izbjeglička kriza?

Izbjeglice su u petak mogle prelaziti preko ovoga prijelaza u Mađarsku, odakle ih se autobusima dalje prevozilo prema Austriji, ali su se, s obzirom na postavljanje čeličnih vrata, pojavile dvojbe hoće li im mađarske vlasti i dalje dopustiti prolaz.

UŽIVO - Mađari postavili čelična vrata na granicu; Na Harmici policija među izbjeglice bacila sprej za samoobranu

U policiji ističu kako prelazak izbjeglica preko graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo i njihov prihvat na mađarskoj strani za sada funkcionira normalno.

MUP je priopćio da je tijekom dana iz Tovarnika prema mađarskoj granici otišlo oko 1.600 migranata. Prijevoz osoba do granice organizira se i dalje, dok je u Opatovcu izgradnja privremenog šatorskog naselja u kojem će se smjestiti migranti kako bi se sklonili od kiše i kako bi im se osigurali humaniji uvjeti.

U Opatovcu će migranti boraviti najduže 36 do 48 sati, a od tamo će ih se transportirati prema granici. Do sada je u Hrvatsku, od početka izbjegličke krize, ušlo ukupno nešto manje od 27 tisuća, a u Tovarniku se i dalje očekuje veliki priljev migranata, kažu u MUP-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene