Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEDNICA SKUPŠTINE

Luka Burilović ponovno izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore

Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr)
Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Luka Burilović ostaje na čelu Hrvatske gospodarske komore.

Luka Burilović izabran je za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za novi četverogodišnji mandat, odlučila je u ponedjeljak skupština HGK. Dobio je 67 glasova skupštine HGK. Dražen Oreščanin dobio je 21 glas, a Marin Lovrović jedan glas članova Skupštine. 

"Čekaju nas izazovna vremena, nema vremena za slavlje, treba odmah krenuti na posao. Spremni smo napraviti potpunu reformu organizacije i nažalost smanjiti broj ljudi.

Spreman sam prihvatiti svaku dobru stvar koju pred mene stavi ne samo protukandidat nego i svaki skupšrinar. Spreman sam na promjene", rekao je Burilović nakon reizbora. 

Prilikom predstavljanja programa izjavio je kako mu je ovo najteži period u životu. 

"HGK je krovna udruga koja slavi 170 godina. Mijenjale su se države, pojedinci, institucija je cijelo vrijeme tu. Kad sam preuzeo HGK želio sam modernu i digitaliziranu instituciju. Želio sam čistu komoru, bez korupcije koja je pratila HGK dok ja nisam došao. Nisam očekivao navalu populizma i osobnih napada i pokušaje rušenja institucije", rekao je i dodao da mu nikad nije bilo tako teško u životu.

"Pokazali smo da možemo donositi teške odluke i primati udarce. Čistog obraza i čistih ruku tražim legitimitet da dovršimo ono što smo počeli", izjavio je Burilović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene