Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije godine nakon tragedije

Lučić: Želim istinu i zašto sam pet sati čekao pomoć?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine nakon tragedije jedini preživjeli vatrogasac još uvijek ima pitanja na koje ne dobiva odgovore.

'Samo želim znati zašto sam na Kornatima čekao pet sati, zašto pomoć nije stigla prije? Želim istinu i želim da se cijeli slučaj rasvjetli. Najviše me boli zataškavanje', rekao je Frane Lučić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. 'Želim nakon toga nastaviti živjeti normalno, a to isto želim i roditeljima mojih kolega koji su živote izgubili 30. kolovoza na Kornatima. Htio bih znati zašto smo i koga išli tamo spašavati, nigdje nije bilo žive duše, samo kamenjar i nisko raslinje. Da sam spasio barem jedan ljudski život, a da mi se ovo dogodilo, sve bi mi bilo lakše', kaže Frane koji je pun života, a tragediju koja ga je zadesila želi ostaviti iza sebe i nastaviti noramlno živjeti, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Hrastovcu Tragedija u Hrastovcu Mladi vatrogasac poginuo u prometnoj nesreći, kolege se oprostile od njega dirljivim riječima: "Otišao je prerano" Slika nije dostupna Novac općini Tisno za odštetu Vlada odobrila više od milijun kuna za obitelj Frane Lučića

>> Čin Jadranke Kosor u Tisnom smatraju licemjernim

'Jedino mi smeta što sam stalno u kući', rekao je Frane koji po suncu ne smije van jer loše djeluje na rane koje ima po tijelu. 'Zato svako uvečer odem obvezno na more s ocem, nakon 18 sati mogu ići gdje god hoću', rekao je Frane. 'Bio sam u KUD-u 'Hartić', u DVD-u Tisno, koje je osnovao moj djed Vladimir Frkić, bio sam čuvar Božjeg groba, bio sam aktivni član Udruge 'Tišnjaski tovar' i Pokladnog odbora, a od 1998. godine bio sam i član Puhačkog orkestra. Sada nisam nigdje, jedino sam ostao čuvar Božjeg groba. Ta sezona 2007. trebala mi je biti zadnja u DVD-u, jer sam htio završiti fakultet, splitski FESB, a eto predzadnji dan sezone dogodila se tragedija', prisjeća se Frane. 'Puna mi je kapa operacija, korekcija i rehabilitacija. Ni sam ne znam koliko sam ih prošao ove dvije godine. Želim biti samostalan, brinuti se sam za sebe, ali oporavak ide sporo', kaže Lučić. 'Liječenje je bilo plaćeno, ali da nije bilo humanitarne akcije za kornatske junake, ne bismo podnijeli ostale financijske izdatke', dodaje je njegov otac Vilim.

>> Premijerka potajno položila vijence kornatskim vatrogascima
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene