Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabrani gradonačelnici

Lokalni Izbori: Izabrani gradonačelnici Gline, Čazme i Grubišnog Polja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnici Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, dakle sva tri grada Koprivničko-križevačke županije, znat će se tek za dva tjedna; od šest gradova Sisačko-moslavačke županije - gradonačelnika je izabrala samo Glina, a od pet gradova Bjelovarsko-bilogorske županije samo Čazma i Grubišno Polje, pokazuju rezultati nedjeljnih lokalnih izbora.

U nedjelju, 2. lipnja gradonačelnike će, dakle, birati i u Sisku, Petrinji, Kutini, Novskoj i Hrvatskoj Kostajnici, ali i u Bjelovaru, Daruvaru i Garešnici.

Birači su u nedjelju odlučili - Glinu će iduće četiri godine voditi liberal Milan Bakšić, Čazmu HSS-ovac Dinko Pirak, a Grubišno Polje HDZ-ov Zlatko Mađeruh.

Spomenuti su već u prvom krugu osvojili potreban broj glasova, preciznije 52, 29 posto odnosno 50,03 i 56,69 posto.

>> Kako komentirate rezultate lokalnih izbora?

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Potres na području Siska i Petrinje "Kad će više prestati" Slabiji potres pogodio područje Siska i Petrinje: Dovoljno da prepadne građane

Koprivničani će za dva tjedna birati između SDP-ovke Vesne Želježnjak (47, 86 posto) i HDZ-ovca Ernesta Forjana (23,04 posto), Križevčani između HSS-ovca Branka Hrga (47, 15 posto) i SDP-ove Marije Vukobratović ( 25, 03 posto), a Đurđevčani između kandidata grupe birača Željka Lackovića (38, 34 posto) i HDZ-ova Vlade Repa (25, 66 posto).

U Bjelovaru će snage odmjeriti ABB-ovac Antun Korušec (34, 59 posto) i HDZ-ovac Marijan Coner ( 30, 72 posto), u Daruvaru SDP-ovac Dalibor Rohlik (47, 53) i HDZ-ovac Marcel Medak (35, 92 posto), a u Garešnici također HDZ-ovac Velimir Žunac (38, 53) i SDP-ovac Stanislav Arbutina (37, 95 posto).

>> Lokalni izbori poništeni na jednom biračkom mjestu u Tisnom

HDZ-ovac Dinko Pintarić (40, 08) ili SDP-ovka Kristina Ikić Bakiček (36, 91 posto), dvojba je koju će za dva tjedna riješiti Siščani.

Petrinjci će birati između HNS-ovca Darinka Dumbovića (39, 42 posto) i HDZ-ovca Željka Nenadića (28, 48 posto), Kutinci između SDP-ovca Andrije Rudića (49, 43 posto) i HDZ-ovca Ante Dževlana (39, 12 posto). U Novskoj će 2. lipnja snage odmjeriti HDZ-ovac Antun Novaković (37, 59 posto glasova) i HSLS-ovac Vlado Klasan (27, 38 posto), a u Hrvatskoj Kostajnici liberal Tomislav Paunović (41, 49 posto) te HDZ-ovac Davor Govorčinović (40, 75 posto glasova). (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene