Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako komentirate rezultate lokalnih izbora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jučerašnjim lokalnim izborima bilo je mnogo očekivanih, ali i ponešto neočekivanih rezultata. Bandić vodi u Zagrebu, SDP u Splitu i Rijeci, HDSSB u Osijeku, HDZ u županijama...

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Na jučer održanim lokalnim izborima, u Zagrebu je Milan Bandić očekivano ostvario najbolji rezultat u prvome krugu, ali je pomalo neočekivano počeo puhati za vrat SDP-u i koalicijskim partnerima u Gradskoj skupštini. HDZ-ova kandidatkinja s tek nešto više od 5 posto osvojenih glasova doživjela je potpuni debakl.

Jedan od najvećih gubitnika zasigurno je i uskoro bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum, koji nije uspio ući u drugi krug, a pritom je za svoj neuspjeh bijesno okrivio druge.

>> Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

Rijekom će i sljedeće četiri godine najvjerojatnije vladati SDP, makar se aktualnom gradonačelniku Vojku Obersnelu za dlaku nije ostvarila želja da pobjedu odnese već u prvome krugu.

U Osijeku je situacija relativno neizvjesna - HDSSB-ov kandidat Krešimir Bubalo je nakon prvog kruga u vodstvu, ali Ivica Vrkić, kojeg podržavaju SDP i HNS, možda mu ima šansu pomrsiti račune u drugom krugu.

Nekadašnji HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta po svemu sudeći vraća se na funkciju gradonačelnika Zadra. U Vukovaru se vodi mrtva trka između aktualnog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) i HDZ-ovog kandidata Ivana Penave. Nakon dugog niza godina Stipo Gabrić Jambo mogao bi izgubiti gradonačelnički položaj u Metkoviću.

HDZ je već u prvom krugu s koalicijskim partnerima osvojio čelna mjesta u sedam županija, dok je SDP-u to pošlo za rukom u dvije.

Ovo su samo neki od rezultata koji su obilježili jučerašnje izbore.

Kako komentirate rezultate lokalnih izbora?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene