Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno više listića

Lokalni izbori poništeni na jednom biračkom mjestu u Tisnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog utvrđenih nepravilnosti s glasačkim listićima u biračkim kutijama, Općinsko izborno povjerenstvo iz Tisnog poništilo je izbore na biračkom mjestu broj 5 u naselju Betina, potvrdio je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Šibensko-kninske županije Sanibor Vuletin.

Vuletin navodi kako je na biračkom mjestu broj 5 u svim kutijama pronađen višak biračkih listića. Zbog toga je predsjednica biračkog povjerenstva u Tisnom Biserka Boljat donijela odluku o poništenju lokalnih izbora na tom mjestu, a ponovit će se iduće nedjelje, 26. svibnja, kazao je Vuletin. To znači, kaže Vuletin, kako se još službeno ne mogu proglasiti rezultati izbora za šibensko-kninskog župana, niti za načelnika Općine Tisno.

DIP je objavio kako u Tisnom, nakon obrađenih 83,33 posto biračkih mjesta, dosadašnji načelnik Ivan Klarin, kandidat koalicije SDP-HNS-HSS-HSU, vodi sa 63,43 posto glasova pred Jelenom Obratov, kandidatkinjom koalicije HDZ-HSP AS-HSSU koja zasad ima 27,79 posto glasova. Na izborima u Tisnom, inače, zabilježen je velik odaziv birača. Po informacijama iz DIP-a, glasovalo je čak 69,31 posto građana s pravom glasa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRILAGOĐENA BRZINA Teška prometna nesreća u Tisnome: Mladić prevezen u splitsku bolnicu Slika nije dostupna Očevid u tijeku Teška prometna nesreća u Tisnu: Četiri osobe ozlijeđene u sudaru tri vozila

>> Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

U Županiji se, bez obzira na rezultate biračkog mjesta broj 5 iz Tisnog, očekuje drugi izborni krug u kojem se za mjesto župana natječu dosadašnji župan Goran Pauk (HDZ-HSS-HSP AS-HČSP) i Anita Bara, kandidatkinji koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU. Nakon obrađenih 99,52 posto biračkih mjesta, Pauk je u prvom krugu dobio 46,59 posto glasova, dok Bara 31,41 posto.

Drugi krug izbora za župana, doznaje se iz Županijskog izbornog povjerenstva, održat će se 2. lipnja. U Šibensko-kninskoj županiji u prvom krugu izbora glasovalo je 50 posto građana s pravom glasa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene