Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je jamio?

Rojs se odlučio aktivirati i ići kontra HDZ-a: "Ukrali bi Bogu nogu''

Ljubo Ćesić Rojs odlučio biti na listi dijaspore
Ljubo Ćesić Rojs odlučio biti na listi dijaspore Foto: Damir Krajac/Cropix
Ljubo Ćesić Rojs odlučio se ponovno politički aktivirati i izaći na izbore s listom za dijasporu kontra HDZ-a.

Bivši zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs namjerava se vratiti u Sabor. Rojs će kao nezavisni kandidat na listi za dijasporu konkurirati za tri zastupnička mjesta koja su obično rezervirana za HDZ.

Bivši saborski zastupnik Rojs vjeruje da će ga podržati Hercegovci te da će njegova lista osvojiti sva tri mandata iz dijaspore.

Pročitajte i ovo Napad na reportera Poziva gledajte od 19 sati Reporter Poziva napadnut tijekom snimanja emisije

“Idem teška srca jer sam Tuđmanovac i Šuškovac, ali ovaj moj briselski HDZ se potpuno udaljio od Tuđmana. Bio sam u krivu, ovi moji još uvijek "jamljavaju", otimaju. Napišite slobodno, ukrali bi Bogu nogu“, rekao je Ćesić Rojs u razgovoru za 24sata.

Unatoč poteškoćama financiranja kampanje zbog ovrha, Rojs vjeruje da će osvojiti glasove, posebno jer je poznat po svojim aktivnostima u Hercegovini.

Pročitajte i ovo Možemo je predstavilo svoje ideje - 3 Najavili smjenu Turudića Tomašević i Benčić predstavili 13 poteza koje planiraju učiniti ukoliko preuzmu vlast

Zalaže se za jednaka prava pripadnika HVO-a i hrvatskih branitelja. Kada je riječ o mogućoj podršci Zoranu Milanoviću nakon izbora, Rojs ističe da će odluku donijeti kasnije, ali da ne bi podržao SDSS ili Možemo.

“Otom potom, nakon izbora. Moja ruka ne može ići za SDSS i Možemo, prije bi mi otpala. Ali sve druge opcije u kojima su pošteni i časni ljudi dolaze u obzir“, rekao je.

Milanović u svojem posljednjem obraćanju javnosti i Lipovljana nije jasno odgovorio na pitanje o suradnji s Rojsom i statusu liste za dijasporu, ali je kritizirao HDZ i najavio podršku za hrvatske interese u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene