Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao poziv Kosor

Linić o Vjesniku: Mi samo trebamo pokopati mrtvaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrtna presuda Vjesniku potpisana je u trenutku kada se novina odvojila od tiskare, rekao je Slavko Linić komentirajući poziv Jadranke Kosor da se ipak spasi ta dnevna novina.

'Jadranki Kosor vrlo jasna poruka, neka odgovori tko je donio odluku da ediciju Vjesnik odvoji od štamparije, Slavko Linić nije. Slavko Linić je kao potpredsjednik Vlade u mandatu Ivice Račana bio protiv gašenja, ali nije dozvolio razbijanje edicije i štamparije. Vjesnik je zapečaćen i njegova sudbina je zapečaćena kada je Vlada donijela odluku o razbijanju sprege koja je mogla financirati ediciju',  kazao je Linić i zapitao se zašto novinari Vjesnika nisu prosvjedovali kada se donosila ta odluka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čačić: 'Koalicija Uspješna Hrvatska očekuje 5 do 10 mandata' Slika nije dostupna Reakcije Leko: Josipovićeva najava ne šteti SDP-u

'Mi samo trebamo pokopati mrtvaca jer Vjesnik je mrtvac, mi svoje politike ne možemo mijenjati i ne može se razmišljati o novinaru Vjesnika, a u isto vrijeme smanjivati ljude u HŽ. Ne može biti izuzetak. Da je Vjesnik novinska edicija koja može biti na tržištu, borili bi se svi mi, ali ovako, žalosno za jednog bivšeg premijera', komentirao je Linić te dodao kako danas o Vjesniku govorimo kao o nečemu povijesne vrijednosti, ali ne i s aktualnom vrijednošću.

'Jako dobro znam što je bio Vjesnik'

'Ja koji imam preko 60 godina jako dobro znam što je bio Vjesnik, a što je bio Vjesnik u srijedu. Svo svoje znanje crpio sam zahvaljujući tim novinarima, ja bih rekao putopiscima i svima onima koji su radili i stvarali povijesno ime Vjesnika, danas kada me pitate što je Vjesnik ja ne znam. Imaju li oni proizvod - nemaju, imaju li tržište - nemaju, što tu mi trebamo spašavati? - zanimalo je Linića koji je dodao da će radije izgraditi neku posebnu ediciju ili nagradu za novinare na račun povijesnog imena Vjesnik.

'Ali financirati ogroman broj ljudi na taj način da ne rade ništa, da ne stvaraju ništa, i da im je baš svejedno hoće li kome prodati taj bilten koji izdaju, takve poruke ova Vlada ne želi slati', zaključio je Linić. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene