Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vjesnik je brend'

Kosor: Novac za spas Vjesnika uzmite iz Milanovićeva ureda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor kritizirala je gašenje Vjesnika rekavši da je to brend i 'hrvatska vrijednost'.

Likvidacija Vjesnika bila bi loša odluka, jer se radi o brendu i jednoj od hrvatskih vrijednosti, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja je danas u Saboru primila glavnog urednika tih novina Brunu Lopandića te direktora nakladnika Bojana Divjaka. Kosor od Vlade traži da pronađe četiri do pet milijuna kuna za privremeno financiranje Vjesnika, odnosno, dok se ne pronađe konačno rješenje za spas te novine. Više je načina da se taj novac namakne, kazala je Kosor.

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Malena Lava - 3 malena značajno napreduje Lavina mama ima poruku za državni vrh, HZZO i KBC Zagreb: "Ovo je Lava. Curica koju ste prekrižili"

'Ured premijera povećao je sredstva sa 2,7 milijuna kuna na osam milijuna kuna, pa se može iz toga uzeti. Drugi je način da se novac uzme od potpora civilnom društvu, za koje se ove godine budžet digao s 40 na 105 milijuna kuna' objasnila je Kosor te dodala kako će osobno pisati premijeru Zoranu Milanoviću i zamoliti ga razgovor kako zaposlenici Vjesnika ne bi završili na cesti. Ako taj razgovor ne dobije, onda će HDZ predložiti amandman na proračun u kojem će predlagati da se novac za Vjesnik uzme od Ureda premijera ili potpora civilnom društvu.

Glavni urednik i direktor nakladnika rekli su kako su tražili susret sa svim parlamentarnim strankama kako bi spasili Vjesnik, no na pitanja novinara koliko iznose dubioze Vjesnika te kolika je naklada te dnevne novine, nisu odgovorili.

'Možda imamo izuzetno malu nakladu, ali imamo dobar portal koji dnevno čita i do 90 tisuća ljudi, a sigurno nas ne bi čitali da nismo kvalitetni', pojasnio je Bojan Divjak, inače nećak potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa. Zaključili su kako Vjesnik nema nikakvih dubioza, ali se ne uspijeva pokrivati od prodaje i marketinga. Plan restrukturiranja još nemaju, jer ga ne mogu napraviti bez da znaju što točno vlasnik želi sa Vjesnikom. Nemaju neko rješenje, ali jedan od prijedloga je objedinjavanje javnog servisa Hine, Vjesnika i javne televizije.

Na pitanje novinara misli li da je kao premijerka uplitanjem u uredničku politiku i ona odgovorna za srozavanje Vjesnika na 2000 primjeraka, Kosor je rekla da to nije točno.

'Nikad nisam tražila da se piše ovako ili onako, dobro ili loše, potpora koju smo davali bila ne bezuvjetna', odgovorila je Kosor. Na pitanje je li brojala svoje fotografije koje su njenog premijerskog mandata objavljene u Vjesniku, odgovorila je kako nije jer je imala pametnijeg posla u to vrijeme, pa fotografije nije brojala nigdje. Nije nikada imala ni utjecaj na uredničku politiku, dapače, nikad se, tvrdi, nije ni čula s glavnim urednikom Brunom Lopandićem, dok je on rekao da su se prerijetko čuli.

Novinare je zanimalo i zašto vodstvo Vjesnika nije na sastanak s Kosor došlo sa predstavnicima Sindikata novinara i HND-a, koju su jutros pred Saborom dijelili letke zastupnicima, Divjak je objasnio kako njihova priča da se Vjesnik prodaje zbog atraktivnog zemljišta na kojem je njihova redakcija ne stoji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene