Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se ocjena

Linić: Moody's završili posjet Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić potvrdio je kako je i druga agencija Moody's završila posjet Hrvatskoj.

Međutim, ministar nije želio ništa komentirati. Poručio je tek kako kao i u slučaju Fitcha treba pričekati s ocjenom.

Pročitajte i ovo Euro - 3 dobre vijesti Moody's podigao rejting Hrvatske u investicijsku kategoriju Slika nije dostupna viši za jedan stupanj Što mi imamo od toga? Provjerili smo što bolji kreditni rejting znači za gospodarstvo, ali i za građane

Podsjetimo, agencija Fitch je Hrvatskoj ostavila kreditini rejting BBB minus.

Moody’s nas trenutačno ocjenjuje rejtingom BBB plus. A treća i posljednja je Standar & Poors, koji tek dolaze. Ta je agencija u zadnjem valu polovici zemalja Eurozone smanjivala kreditni rejting.

>> I Moody's došao procijeniti kakav nam je rejting

>> Pao rejting šest europskih zemlja

Cijena zaduživanje za građane, tvrtke i državu će zahvaljući zadržavanju rejtinga, kakao je bio procjenio Fitch, za sada ostati ista. Poslodavci pak podsjećaju da je hrvatski rejtnig ionako samo korak do najniže kategorije koja se u žargonu naziva smećem. 'To je kao iz škole vam dođe dijete i kaže dobio sam dva i vi kažete: Super da nisi dobio jedan. Očito je da od ove naravno dobre vijesti treba još puno raditi', rekao je Davor Majetić, direktor HUP-a.

A ono na čemu se treba raditim, smatraju Fitchu su niska konkuretnost i loša poslovna klima. Zato je uz zadržavanje rejtniga dodano da su izgledi negativni- što znači da će rad Vlade biti pod stalnim nadzorom rejting agencija. Sada se čeka mišljenje Moody'sa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene