Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarac za eurozonu

Pao rejting šest europskih zemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Moody's snizila je rejting šest europskih zemalja uključujući Italiju, Španjolsku i Portugal, te su kazali da bi se isto moglo dogoditi Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Kreditni rejting Španjolske pao je na A3 sa A1, rejting Italije na A3 sa A2, a Portugalu na Ba3 sa Ba2. Snižen je kreditni rejting i Slovačke, Slovenije i Malte, piše Bloomberg.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga

'Političari su učinili neke pozitivne korake, ali mislimo da to nije dovoljno kako bi se osiguralo stabilno tržište', rekao je Alistar Wilson, šef Mood'ysa za Europu.

>> Španjolska: Bankama smanjen rejting, sela vraćaju pezetu

Euro je oslabio naspram dolara, a Moodyjeva odluka naglasila je rizik da će se europski dug produbiti unatoč najavljenom susretu ministara financija na kojem će se razgovarati o drugom paketu pomoći za Grčku koja je izglasala mjere štednje.

Smanjenje rejtinga do sada nije mnogo utjecalo na ulaganje investitora u državne obveznice poput francuskih ili austrijskih, čak ni kada je tim zemljama pao kreditni rejting.

Podsjetimo, nedavno je agencija za ocjenu kreditne sposobnosti Standard & Poor's smanjila je rejting 13 španjolskih banaka, mjesec dana nakon što je smanjila rejting Španjolskoj s AA- na A, prenosi Bloomberg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene