Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Hitne sve demantiraju

Dramatično pismo majke na Facebooku: "Liječnik je odbio pregledati našeg bolesnog sina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka 11-mjesečenog Jakova na Facebooku je podijelila objavu u kojoj tvrdi kako je dežurni liječnik u Novskoj odbio pregledati njezinog sina

Ana Filipović, majka 11-mjesečnog dječaka, na Facebooku je podijelila neugodno iskustvo koje su ona i suprug doživjeli kada su zbog alergijske reakcije u subotu navečer sina dovezli na hitan prijem bolnice u Novskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Majka tvrdi kako je dežurni liječnik  odbio pregledati malenog Jakova koji je bio pod temperaturom i otežano disao te imao fleke po tijelu.

Filipović je za DNEVNIK.hr najavila kako će cijeli slučaj prijaviti Ministarstvu zdravstva.

Iz Zavoda za hitnu medicinu SMŽ ispostave Novska odbacili su tvrdnje majke.

"Prema izjavi liječnika dijete je bilo pregledano, te izjava mame da isto nije učinjeno ne odgovara stvarnom stanju. Detaljnije podatke za sada nismo u mogućnosti pružiti.
Sazvano je Povjerenstvo za unutarnji nadzor nad stručnim radom zdravstvenih organizacijskih jedinica i zdravstvenih djelatnika, kao što se to radi u ovakvim slučajevima, koje će detaljno proučiti cijeli slučaj", poručuju iz Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Ministarstvo zdravstva za DNEVNIK.hr potvrdilo je kako nisu zaprimili prijavu vezanu uz navedeni slučaj, no zatražili su očitovanje od zdravstvene ustanove.
 

Objavu majke prenosimo u cijelosti:

11.12.(nocas), oko pola 3 dovodimo dijete od 11mj na hitni prijem u Novsku. Jakovu izbijaju fleke po tijelu, pod temp je, otezano dise i ima grceve u trbuhu. Po dolasku govorimo to sestri, s naglasnom da nismo sigurni dali je disanje takvo jer je mozda od brata pokupio prehladu, ili je povezano s tim flekama, ponavljamo to doktoru, koji je vidno nervozan, jer je ocito da smo ga probudili. Doktor s udaljenosti gleda u dijete, pita sta mu je, objasnjavamo mu i tu slijedi prvi sok: "I, sta cu ja s njim?? Vodite ga u jutro pedijatru!" Kojem pedijatru? Sutra je nedjelja? Moje pitanje kojem pedijatru nije ni cuo jer je otisao. Gledam u sestru, pitam ju dali on doista nece pregledati moje djete, ona slijeze ramenima... muz u svemu skamenut, covjek koji je miran i stalozen, na rubu je da pukne... nista, posto vidim da nece ni pogledati dijete, oblacim ga nabrzinu i govorim muzu da se pozuri i da idemo u pakrac.

Doktor iz druge prostorije (dali se tako nesto uopce moze nazvati doktorom?) vice sestri da isprinta nalaz. Cekam taj nalaz, dobivam ga, nakon prve recenice pada mi mrak na oci, dovoljno mi je bilo procitati da mu je koza normalna i topla na dodir, uzimam taj papir (dijete je vec u autu s muzem), ulazim kod doktora i pitam ga kako zna da je mom djetetu koza normalna i topla?? Nista ne odgovara. Pitam ga opet, kako zna kakva mu je koza ako ga nije ni dodirnuo?? Na sto mi on odgovara da ni ne mora. Ne morate??? Dovezla sam vam dijete s flekama, otezanim disanje i grcevima u trbuhu a vi ga nemorate pregledati na to mi odgovara da ne zna on kako djete dise! ?!?! Kako ne znate sve sam vam rekla, niste mu prisli. Na to govori da LAZEM i da nisam nista rekla!! Sestra slusa, ja u soku nju pitam sto sam ja rekla da je djetetu, neka ponovi sto sam rekla. sestra opet slijeze ramenima i govori da nju ne pitam ona je samo sestra.

Doktor mi gura onaj papir na kojem pise da je dijete pregledao, na sto mu ja govorim da to necu uzeti dok ne pregleda dijete, na sto mi odgovara da ga ne mora bi pregledati. Pitam ga zasto je napisao sve kao da ga je pregledao a djetetu u autu nije i dalje dobro on odgovara: takva je procedura!!

Pa mi vi recite koja je to procedura?? Procedura cega??? Ni ne prici bebi, a napisati da je sve ok!

Kako je pregledao dijete, na takav nacin sam mu se i zahvalila i rekla da idem dalje. Na sto mi je odgovorio da bez njegovog papira i potpisa me nece primiti ni na jednoj pedijatriji! Samo me gledajte sto nece, papir ostavite sebi!

Na kraju, dr mi se nije zelio predstaviti!!! Ne znam njegovo ime!!! Jutros sam zvala istu tu hitnu u Novskoj, prestavila se i pitala koji je dr nocas radio, i rekla sam zasto me to zanima, NI ONI MI NISU ZELJELI RECI KAKO SE DOTICNI ZOVE!! Smjesno je uopce i misliti da to necu saznati, i da ce sve ostati u 4 zida hitnog prijema u Novskoj!!!

DOKTORE DRAGI, SRAMITE SE!!! DALEKO STE VI OD DOKTORA, NADASVE COVJEKA!!

Nadalje, zahvaljujem se divnoj doktorici i sestrama u Pakracu, bila je ovo teska bolnicka noc iza nas, s puno straha i strijepnje, ali kako rekoh, iza nas je...

Slobodno djelite dalje, borite se za svoje andjele i nemojte presucivati ovakve stvari!
Ovako nesto se ne smije dogadjati! Nitko se nema pravo igrati tudjim zivotom, pogotovo ako je ujedno i doktor!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene