Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Ledeni izazov'

Liječenje i put u Kinu Stjepana će koštati 300.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih nekoliko tjedana polijevanje ledenom vodom u znak potpore oboljelima od neurološke bolesti ALS postalo je planetarno popularno.

Vinkovčani su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za svog sugrađanina Stjepana Rosandića koji je obolio od amio-trofične lateralne skleroze, neurološke bolesti koja je gotovo neizlječiva. Stjepan već godinu i pol dana boluje od amiotrofične lateralne skleroze, a supruga Mirela njegove su ruke i noge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Poginuli mladići, vozač se BMW-om zabio u stablo? "Znam dečka, nedavno je kupio auto, nikada nije divljao po cesti"

I domaće zvijezde su pokleknule: Tko će odgovoriti na 'Ice Bucket Challegne'?

'Krenulo je prvo od lijeve noge da ne mogu dići stopalo, pa je krenulo na desnu, sad i ruke i pluća me recimo stišću, osjetim da imam pritisak', rekao je Stjepan Roksandić.

Liječnici su mu prognozirali tri do pet godina života. Svoju šansu za spas vidi u odlasku na liječenje u Kinu.

'Postoji klinika, centar u kojem je transplantacijom matičnih stanica, tradicionalnom kineskom medicinom, znači akupunkturom i još nekim načinima liječenja uspješno zaustavljen ALS', rekla je Mirela Roksandić.

VIDEO Zašto se polijevaju vodom? Ovo je jedini video koji morate pogledati

Liječenje i put u Kinu stoje 300 tisuća kuna. Stjepan koji je ostao bez posla nema taj novac. Sugrađani su mu odlučili pomoći. Za subotu su najavili i masovno polijevanje hladnom vodom koje će odraditi vatrogasci.

'Sami ne možemo puno zato tražimo pomoć Vinkovčana da dođu u subotu šestog rujna u osamnaest sati da se okupimo u našoj pješačkoj zoni. Tu će biti postavljena plastična kutija u koju će Vinkovčani moći staviti svoju donaciju bez obzira na iznos', rekla je organizatorica akcije, Ana Bošnjaković.

I vi se možete uključiti u akciju 'Jedan poziv, jedna nada više za život' i pomoći Stjepanu da otputuje u Kinu na liječenje, pozivom na broj: 060 944 955 (Cijena poziva 6,25kn) ili uplatom donacije na broj računa: IBAN - HR4323400093111137879.

Akcija prikupljanja donacija za Stjepanovo liječenje počela je 1. rujna i traje do kraja mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene