Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za sezonu

Lica "sigurnosti i povjerenja" na usluzi turista: Hitne službe izlaze na autoceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je turistička sezona na autocestama. Više kontrole, ali i sve službe pomoći su spremne. Ovoga vikenda očekuje se gust promet na većini cesta koje vode prema moru. Stoga su sedam dana ranije nego prošlih godina na autocestama uvedeni pojačani timovi svih interventnih službi.

Svakoga dana sve je gušći promet na hrvatskim cestama i autocestama. Odvija se posljednja kontrola opreme vatrogasaca s autoceste.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

"Najvažnije je da smo mi u svakom trenutku spremni našim korisnicima garantirati sigurnost zaštite i spašavanja", rekao je zapovjednik vatrogasne postrojbe HAC-a Milan Ročak.

Kako bi što prije stigli na intervenciju, vatrogasci su opremljeni i motociklima, a ljudi u Županijskom centru 112 Gospić educirani su kako bi komunikaciju mogli uspostaviti na šest stranih jezika.

Veliki broj prometnih nesreća ljeti događa se na dionici Dalmatine između čvorova Otočac i Sv. Rok. Najčešći uzroci su umor i prevelika brzina.

Lica "sigurnosti i povjerenja" na usluzi su turista

Sigurnost i povjerenje, slogan hrvatske policije, do izražaja dolazi pogotovo ljeti na autocestama. Osim represije, ovdje su kako bi zaštitili vozače i putnike.

"To je zapravo prvi posao policije: čuvanje života i imovine građana. Ima i krađa, ali mi se, naravno, brinemo da toga bude što manje", za ekipu Nove TV rekao je policajac PU ličko-senjske.

Kada se spomene turizam mnogi pomisle ne konobare, kuhare ili hotelijere. Međutim, ljeti i zaposlenici hitnih službi postaju turistički djelatnici.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene