Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski uhidbeni nalog

'Lex Perković' još nije stigao u saborske klupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmjene takozvanog 'lex Perkovića' još nisu u saborskoj proceduri, potvrdio je to predsjednik Sabora Josip Leko nakon sjednice predsjedništva. Izmjena zakona, kazao je, u djelokrugu je Vlade i čeka se da stigne na klupe zastupnika.

U dnevni je red uvrštena izmjena istog zakona koji je tražila Jadranka Kosor, no nalazi se tek na dnu dnevnoga reda stoga Kosor, kako je kazala, ne zna hoće li se i kada uopće o tome raspravljati.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju

Predsjednik Sabora Josip Leko na upit koliko nam šteti ovakvo natezanje s Europskom komisijom kazao je tek kako je on zagovornik ideje da Hrvatska sama procesuira svoje zločince. To je u skladu s inicijativom SDP-a da se promjeni Ustav u koji bi se uvrstilo nezastarijevanje zločina iz doba komunizma.

>> 'Vaš se premijer igra sudbinom svih hrvatskih građana!'

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić kazao je kako se HNS-ov stav nije promijenio i kako se ta stranka zalaze da provodimo zakone onako kako smo ispregovarali s Europskom unijom.

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora, iz redova HDZ-a ponovio je kako je Hrvatskoj već nanesena šteta čim smo odlučili zakon mijenjati nekoliko dana prije ulaska u Europsku Uniju. HDZ načelno podupire SDP-ov prijedlog izmjene Ustava no kažu postoje uvjeti oko kojih se još uvijek vode pregovori.

Redovna sjednica Sabora počinje sljedeći tjedan, trajat će ukupno 10 tjedana, a zasjedanje će se održavati svaki tjedan od utorka do petka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene