Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio zahtjev Laburista

Leko: Lesar nepotrebno dramatizira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko odbacio je danas zahtjev Hrvatskih laburista da provede konzultacije među saborskim klubovima kako bi se na izvanrednoj sjednici Sabora raspravljalo o upravljanju državnom imovinom.

Istaknuo je da je riječ o nepotrebnoj dramatizaciji, jer Vlada nije donijela ni jednu odluku o prodaji ili davanju u koncesiju državnih tvrtki, a da i jest, tvrdi Leko, to bi bilo u skladu sa zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljna oporba 'Na pomolu je još jedan političko-pravni skandal u režiji SDP-a' Slika nije dostupna Odbor za ustav Dogovori oko nacrta novog Ustava

>> Zbog rasprodaje državne imovine Lesar želi izvanrednu sjednicu Sabora

'Neću sazivati nikakve konzultacije. Predsjednik Hrvatskih Laburista Dragutin Lesar nepotrebno dramatizira oko stvari kojih nema. Vlada nije donijela ni jedan akt, koji bi išao u smjeru prodaje ili davanja u koncesiju državnih tvrtki i cesta, a kad bi ih i donijela, to joj omogućuje Zakon o upravljanju državnom imovinom, u prijelaznim i završnim odredbama', telefonski je Leko izjavio za Hinu.

Laburisti su danas javno pozvali Leku da žurno sazove konzultacije klubova, tvrdeći da je Vlada nakanila nezakonito prodati značajne državne tvrtke, među kojima su u prvom redu Croatia osiguranje i Hrvatska poštanska banka te dati u koncesiju Hrvatske autoceste i Autocestu Zagreb - Rijeka.

Tvrde da se takvo što legalno ne može učiniti bez Sabora, koji bi prethodno trebao donijeti Strategiju upravljanja državnom imovinom, čije je donošenje propisano Zakonom o upravljanju državnom imovinom.

Taj je zakon na snagu stupio 1. siječnja 2011., a propisao je da će Vlada u roku od šest mjeseci Saboru predložiti donošenje Strategije te da će u narednih 30 dana donijeti Plan upravljanja državnom imovinom, što se do danas nije dogodilo.

Završnim odredbama utvrđeno je, međutim, da do donošenja Strategije i Plana upravljanja državnom imovinom upravlja Agencija za upravljanje državnom imovinom, u skladu sa Zakonom. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene