Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li i vi probali?

Jeste li za palačinke od cvrčaka? Dnevnik Nove TV provjerio koliko su građani otvoreni za nove delicije

Aktualno Galerija Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 5 Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 6 Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 3 Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 2 Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Brašno od zrikavca legalno u Hrvatskoj: Ilustracija - 4 Galerija 1/7 >>
Od srijede se u Hrvatskoj legalno mogu prodavati određeni proizvodi od kukaca, no kad će se naći na policama trgovina - još nije poznato. Mišljenja o novoj hrani su podijeljena i zato je ekipa Dnevnika Nove TV odlučila sama provjeriti koliko su građani otvoreni za nove delicije.

Otkad je izašla vijest da je Europska komisija početkom siječnja odobrila stavljanje na tržište raznih prehrambenih proizvoda od kukaca - o tome se nije prestalo govoriti. 

Dnevnik Nove TV odlučio je provesti anketu. U kuhinju su pozvali vlasnika prvog insektarija u Hrvatskoj i napravili palačinke od - kukaca! Proces je isti kao i za obične palačinke, samo se na kraju dodaju otprilike dvije žlice brašna od cvrčka.

"Ovo nije brašno kao brašno da ćete ih od njega napraviti jer to je dosta velika količina proteina. Ovo naše brašno je 67 posto, tako da je to dodatak običnom brašnu", kazao je Aleksandar, vlasnik insektarija.

Dodatak koji je itekako zdrav. "Imate devet esencijalnih aminokiselina, cijeli B-kompleks, kalcij, fosfor, željezo - u biti sve nutrijente koji su potrebni za ljudsku prehranu", objasnio je Aleksandar.

Građani su ekipu Dnevnika Nove TV itekako uspjeli iznenaditi.

Pročitajte i ovo Ilustracija PROMJENA NA TANJURU Na police trgovina stiže nova, pomalo neobična vrsta hrane: Zdrava i slasna, a ne deblja - hoćete li biti dovoljno hrabri?

"Brašno od cvrčka? Prvi put čujem od vas. Baš zamišljam sad tu bubu nekakvu. Baš od cvrčka? Okej, na vašu dušu. Iskreno, nemam nekakav dojam da je unutra cvrčak, hoću li ja procvrčati, to ćemo vidjeti navečer", našalila se Sara.

Pročitajte i ovo Kruh: Ilustracija - 2 udar inflacije Novi udar na džepove građana, poskupljuje jedna od najbitnijih namirnica: "Jest ćemo ga manje..."

"Kao da jedem običnu čokoladu", opisao je Nikola. Čak i oni koji su rekli ne - vrlo su se brzo predomislili.  "Pa dobro, super je", prokomentirala je Sanja. "Ma ja samo janjetinu i prasetinu", rekao je Aleksandar.

Bilo je i onih koji takozvanu novu hranu nisu spremni probati - još. "Mora proći malo vremena", skeptična je Ruža. A ono najvažnije naglašava vlasnik insektarija - sve je to isključivo vaš izbor i nitko vam "novu hranu" neće nametati, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

 

Kako je izgledala degustacija neobičnog brašna, pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene