Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo ipak uhićena

Prevaranti nikoga ne štede: Lažna bankarica prevarila invalida koji nema ni za kruh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Sisačko-moslavačka najavila je akciju učestalog obilaska ruralnih područja kako bi ušli u trag prevarantima koji se lažno predstavljaju i uzimaju novac građanima. Takvi prevaranti ne štede ni one najsiromašnije. Jedna od posljednjih žrtava prijevare je osoba s invaliditetom koji sa kćeri živi od socijalne pomoći.

Za život nema ni ono osnovno. A sad je suočen i s činjenicom da je žrtva prijevare. Ivan Krizmanić ostao je bez cijele ušteđevine - novca koji je čuvao u kući.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija UPOZORENJE Policija upozorava na novi oblik prijevare! Pripazite kada unajmljujete stan, prevaranti sada imaju novu taktiku

'Sve, nisu mi ostavili ni za kruh', očajan je Ivan. 

I on i kći osobe su s invaliditetom. Ovisni su o 2.100 kuna socijalne pomoći od čega su štedjeli za obnovu kuće koja nema ni vodu. Prevarila ih je žena koja ih je nazvala telefonom i predstavila se kao djelatnica banke.

'Ona je nazvala kao da je iz banke, rekla da pripremim novčanice jer da su neke lažne. A ja sam je poslušao. Trebao sam samo poklopiti slušalicu i ništa više'.

No, Ivan joj je povjerovao i pristao je da lažna djelatnica banke dođe po novčanice.

'Kad je nazvala rekla je da ću u toku dana dobiti ispravan novac, najkasnije do 7 sati. Povjerovao sam jer nisam nikad tako nastradao'. 

Žena je ubrzo došla, a Ivan joj je dao sav novac koji je imao.

'Toj osobi poručujem - kako je mogla biti takvog srca... Došla je i uzela novac od nas dvoje invalida i siromaha!"

Od svih planova za obnovu kuće, uspio je samo kupiti novu peć...

Ipak, lažna djelatnica banke brzo je uhićena.

'Protiv nje je podnesena kaznena prijava zbog prijevare te je nakon kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadozirniku PU sisačko-moslavačke', izvijestila je glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Natalija Mezak-Dolenčić

Riječ je o 64-godišnjakinji koja je na tom području prevarila više osoba starije životne dobi koje su i najčešće žrtve prevaranata.

'Uvijek pronalaze nove načine kako će kod ljudi izazvati povjerenje i dati novac', istaknula je Dolenčić.

Stoga policija najavljuje da će češće obilaziti ruralna područja, gdje je takvih prijevara i najviše.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene