Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Model oprosta dugova

Lalovac najavio: Više od 250 tisuća građana moglo bi dobiti oprost dugova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pripremi je model oprosta dugova građanima, takvu bi mogućnost prema tom modelu dobilo više od 250 tisuća građana.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac najavio je kako je u pripremi model oprosta dugova građanima, koji bi trebao zaživjeti nakon ljeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon Od 1. siječnja 60 tisuća građana moglo bi odahnuti! Slika nije dostupna Dopis bankama VIDEO Nova nada za korisnike kredita u švicarskim francima

Mogućnost oprosta duga dobilo bi više od 250 tisuća građana. Ipak, tu bi mogućnost mogli iskoristiti samo oni koji duguju manje od 100 tisuća kuna, te mogu dokazati loš socijalni status.

Osobni stečaj: Građani u njemu vide rješenje, ali ekonomisti upozoravaju

'Oprost duga država naravno da može oprostiti, to je njezina odluka, a opraštanje duga privatnog sektora treba uključiti vjerovnike da se odluče da li žele oprostiti ili ne.', izjavio je Zoran Bohaček, predsjednik HUB-a.

Ostaje pitanje hoće li komunalna društva, telekomunikacijske tvrtke i ostali vjerovnici pristati na oprost duga socijalno ugroženim građanima. Lalovac ističe da će i za njih biti pogodnosti.

Blokiran vam je račun? Evo koje je moguće rješenje!

'Smatramo da će sada vjerovnici imati interesa jer im dajemo i porezne olakšice, a u konačnici i oni će imati dobiti jer će se ti potrošači ponovno vratiti na tržište i ponovno trošiti.', rekao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene