Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladina odluka

Kupce dočekale zamrznute cijene, a jedna ih stvar jako zbunjuje: Stigla i najava dobavljača koja zabrinjava

Aktualno Galerija +0 Trgovina, ilustracija - 3 Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je ponedjeljka ukinuta inflacija - barem što se 30 namirnica tiče. Na snagu je stupila Vladina odluka o ograničavanju najviših cijena niza prozvoda široke potrošnje čime je spriječeno njihovo poskupljenje barem do kraja godine.

Na otvorenom plus 30, ali u trgovinama 30 u minusu. Vladinom odlukom cijene 30 proizvoda zamrznute su na razinama bitno ispod onih na kojima su bile početkom ove godine

Svi proizvodi s ograničenim cijenama označeni su posebnim znakom, ali je on za mnoge još uvijek nedovoljno uočljiv, a oni koji su ih i pronašli voljeli bi da ih je još više. Zbunjujuće za dio potrošača jest i to da je ograničena samo maksimalna cijena proizvoda.

Mali trgovci tvrde da će oni biti na gubitku. Iz Vlade to odbacuju, a iz Hrvatske udruge poslodavaca podržali su Vladine mjere, ali se s učestalim optužbama da trgovci neopravdano dižu cijene ne slažu i imaju istraživanje koje pokazuje suprotno što bi onda sugeriralo da su rasli profiti dobavljača.

Pročitajte i ovo Radovi u tunelu Učka Euforija Što je jugu bio Pelješki most, to je Istri tunel Učka: "Treba ga sad samo urediti, signalizaciju napraviti, asfaltirati i to je to"

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhitila ga policija Užas u susjedstvu: Muškarac silovao tri žene i sve snimio

Neki od njih već sad najavljuju nova poskupljenja od prvog listopada. Vlada njihove marže nije regulirala, ali ima jasnu poruku. ''Svi u lancu od trgovaca do dobavljača i proizvođača zasigurno imaju prostora smanjiti, ajmo tako reći, njihovu maržu kako bi našima građanima bilo bolje'', poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Što god se događalo s nabavnim cijenama, ona koju plaćaju potrošači za 30 proizvoda do kraja godine moći će biti samo niže.

Detalje pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Biočine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene