Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar zdravstva

Kujundžić: "Restorane zbog pušenja nije trebalo zatvoriti, trebalo je kazniti vlasnike"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kjundžić je u Splitu izrazio žaljenje što je u Zagrebu zbog nepoštivanja zakona o pušenju inspekcija zatvorila 20 restorana, smatra da je vlasnike trebalo kazniti, ali ne i zatvarati restorane.

Kujundžić je u splitskom KBC-u odgovarajući na novinarski upit kako komentira medijske napise da je inspekcija zdravstva u Zagrebu zatvorila 20 restorana, jer se u njima pušilo te da su se vlasnici restorana zbog toga pobunili, rekao da ih je trebalo kazniti, ali ne i zatvoriti restorane.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li pušači plaćati skuplje zdravstveno osiguranje? Pogledajte kako ste glasali

Kako je rekao, žao mu je što se to događa.

"Međutim, ja sam legalist, ako netko ne posluje u skladu sa zakonom mora se postupiti prema mjerama zakona, ali nadam se da će to biti brzo otklonjeno i da se neće opetovati takve pogreške u tim ugostiteljskim objektima u kojima ih je bilo", istaknuo je ministar Kujundžić.

On je u Kliničkom bolničkom centru Split (KBC) na Križinama u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju otvorio MSTC-dijagnostički uređaj. Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić istaknuo je kako je to jedan od najsuvremenijih CT-uređaja u svijetu.

Jurić je najavio kako će u prosincu u splitskom KBC-u na Firulama biti otvoren još jedan CT-uređaj nakon čega će KBC Split imati ukupno četiri takva uređaja i na taj način će se povećati kapaciteti pregleda tim uređajima.

Ministar Kujundžić rekao je novinarima kako je u razgovoru s upravom splitskog KBC-a i vodstvom Medicinskog fakulteta u Splitu doznao "dubinu problema" u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Brojna oprema je zastarjela, određeni dio manjka, a i broj ljudi kada govorimo o liječnicima i sestrama, biološki je u relativno višoj dobi tako da trebamo povećati broj specijalizacija", rekao je ministar.

Najavio je kako će se u splitskom KBC-u nastaviti sa započetim projektima ali i otvarati nove jer velik broj iz južne Hrvatske i BiH gravitira splitskom KBC-u, a s postojećim ljudskim i tehničkim resursima, kako je rekao, teško je održati razinu, a "trebamo je zadržati i povećavati." (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene