456992
456992
456992
456992
456992

Kujundžić: "Restorane zbog pušenja nije trebalo zatvoriti, trebalo je kazniti vlasnike"

  • , 14.11.2016., 11:02
  • Autor:
  • komentara

Ministar zdravstva Milan Kjundžić je u Splitu izrazio žaljenje što je u Zagrebu zbog nepoštivanja zakona o pušenju inspekcija zatvorila 20 restorana, smatra da je vlasnike trebalo kazniti, ali ne i zatvarati restorane.

 
 
 
 
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kujundžić je u splitskom KBC-u odgovarajući na novinarski upit kako komentira medijske napise da je inspekcija zdravstva u Zagrebu zatvorila 20 restorana, jer se u njima pušilo te da su se vlasnici restorana zbog toga pobunili, rekao da ih je trebalo kazniti, ali ne i zatvoriti restorane.

Kako je rekao, žao mu je što se to događa.

"Međutim, ja sam legalist, ako netko ne posluje u skladu sa zakonom mora se postupiti prema mjerama zakona, ali nadam se da će to biti brzo otklonjeno i da se neće opetovati takve pogreške u tim ugostiteljskim objektima u kojima ih je bilo", istaknuo je ministar Kujundžić.

On je u Kliničkom bolničkom centru Split (KBC) na Križinama u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju otvorio MSTC-dijagnostički uređaj. Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić istaknuo je kako je to jedan od najsuvremenijih CT-uređaja u svijetu.

Jurić je najavio kako će u prosincu u splitskom KBC-u na Firulama biti otvoren još jedan CT-uređaj nakon čega će KBC Split imati ukupno četiri takva uređaja i na taj način će se povećati kapaciteti pregleda tim uređajima.

Ministar Kujundžić rekao je novinarima kako je u razgovoru s upravom splitskog KBC-a i vodstvom Medicinskog fakulteta u Splitu doznao "dubinu problema" u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Brojna oprema je zastarjela, određeni dio manjka, a i broj ljudi kada govorimo o liječnicima i sestrama, biološki je u relativno višoj dobi tako da trebamo povećati broj specijalizacija", rekao je ministar.

Najavio je kako će se u splitskom KBC-u nastaviti sa započetim projektima ali i otvarati nove jer velik broj iz južne Hrvatske i BiH gravitira splitskom KBC-u, a s postojećim ljudskim i tehničkim resursima, kako je rekao, teško je održati razinu, a "trebamo je zadržati i povećavati." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se