Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću iz Zagreba

KUDA DALJE? Imigranti pješice došli do granice sa Slovenijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manja skupina migranata koja je tijekom četvrtka iz Tovarnika prebačena u Zagreb popodne se pojavila na granici sa Slovenijom, a uskoro bi ih moglo biti i više, objavili su popodne slovenski mediji.

Slovenska televizija objavila je snimak nekolicine migranata i izbjeglica koji se nalaze pred slovenskom na međudržavnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana-Naselje/Slovensko selo, ali su još uvijek na hrvatskom teritoriju. Kako navode slovenski mediji, riječ je o dijelu veće skupine od oko 500 ljudi koji su iz Zagreba prema granici sa Slovenijom krenuli pješice, a ove koji su već stigli vjerojatno je netko poveo vozilom kad su stopirali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očekuuje se pritisak i dalje U Hrvatsku dosad ušlo više od 320.000, u zimskom tranzitnom centru oko 2100 migranata Slika nije dostupna Šefic ispravlja Cerara Slovenija ipak neće žicu na granici s Hrvatskom

UŽIVO Predsjednica zatražila viši stupanj pripravnosti vojske zbog zaštite granice

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova i u četvrtak je objavilo da bi nekontrolirani prelazak granice preko humanitarnih koridora za izbjeglice bio u suprotnosti s europskim zakonima, a premijer Miro Cerar kazao je da će Slovenija ispunjavati svoje obveze čuvanja i kontrole vanjske Schengenske granice prema Hrvatskoj.

Prema slovenskim policijskim informacijama migranti kojima bi uspjelo ilegalno prijeći granicu bit će vraćeni Hrvatskoj na osnovi ugovora o readmisiji ako ne zatraže azil u samoj Sloveniji. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene