Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje javnosti iz Agrokora

Bankari odlučili operativno financirati Agrokor, uz jedan uvjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon zajedničke izjave dobavljača ispred zagrebačke tvrtke Alca, izjavu je dao i Antonio Alvarez III., novi šef Agrokora.

"Upravo smo završili konstruktivan sastanak s odborom za koordinaciju banaka koji je uključio Erste banku, Banku Intessa, Raiffeisen, Sberbank, Unicredit i VTD banku. Oni nastavljaju podržavati poslovanje grupe i posebno nastavljaju podržavati sve doprinose dobavljača i zaposlenika u ovo teško vrijeme. Oni su jednoglasno iskazali svoju podršku i namjeravaju financirati operativne finacije i operativno financijsko poslovanje grupe, pod uvjetom prioriteta pod novim Zakonom o postupku izvanredne uprave trgovačkim društvima od sistemskog značaja koji je upravo izglasan u Saboru Republike Hrvatske", poručio je Alvarez.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Nakon sastanka s dobavljačima Peruško stigao na sastanak u Vladu Veliki dobavljači Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak u krašu Dobavljači Agrokora podržat će nagodbu, ali imaju i uvjet za Izvanrednu upravu

"Njihova predanost i odluka ovisi o odlukama kreditnih odbora i banaka koji su u ovom procesu. Oni zajedno sa svojim savjetnicima surađuju s nama kako bi se pronašlo rješenje. Ujedno kompanija razmatra i druga rješenja", rekao je novi šef Agrokora.

Kriza u Agrokoru ne jenjava, a nakon poruke dobavljača da mogu izdržati još svega 24 sata bez konkretnog dogovora s bankama i nakon podnesenog zahtjeva za pokretanjem stečaja Konzuma, medijima se obratio Antonio Alvarez III.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene