Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USTRIJELJEN U GLAVU

Tajnik Hrvatskog lovačkog saveza nakon tragedije u kojoj je ustrijeljen lovac: "Neki kupuju diplome lovca, svjedoci smo da se doslovno šalju poštom"

Aktualno Galerija Ivica Budor - 3 Ivica Budor - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr Ivica Budor - 1 Ivica Budor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Budor - 2 Ivica Budor - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Budor - 4 Galerija 1/5 >>
Na otvorenom lovištu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastrijeljen je lovac, koji je preminuo u virovitičkoj bolnici. Budući da je i divljači pa time i potrebe za odstrelom sve više, na savjesnost i oprez Lovački savez poziva zakonite lovce, a ova tragedija neka pogotovo bude pouka svim krivolovcima.

U lovu na krupnu divljač u blizini mjesta Mala Dapčevica netko je ustrijelio lovca u glavu. Preminuo je u bolnici. Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s Ivicom Budorom, tajnikom Hrvatskog lovačkog saveza.

Pročitajte i ovo Ilustracija odstrijela srne Ima i pomagača Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci Slika nije dostupna Državljanin Iraka Migrant u kojeg je pucao lovac u noćnom lovu više nije životno ugrožen

Prema posljednjim informacijama, i lovac i divljač bili su u pokretu pa je istraga dodatno zakomplicirana.

"To je bio legalan lov", otkrio je Budor.

U Hrvatskoj se na godišnjoj razini zablježe deseci slučajeva krivolova. "Presude su većinom oslobađajuće, a kazne su smiješne. Tako da se krivolov na taj način vrlo teško može suzbiti. On je u nekim krajevima nasljedno pravo i tradicija", otkrio je.

Tečaj za lovca traje 125 sati, a neki lovci doslovno kupuju diplome. "Svjedoci smo da se diplome šalju poštom. Bez ikakve edukacije i provedbe obuke", dodao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene