Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i pomagača

Odstrijelio košutu za vrijeme lovostaja: U kući mu pronađeni zabranjeni metci

Na Branjskom lovištu 48-godišnjak je za vrijeme lovostaja odstrijelio košutu i uz pomoć prijatelja izrezao meso životinje.

48-godišnjak iz Belog Manastira na lovištu na području Baranje 2. ožujka tijekom lovostaja, odstrijelio je košutu, a životinju mu je pomogao izrezati prijatelj.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja protiv 48-godišnjaka je podignuta prijava.

Pročitajte i ovo Prosvjed za pravo na pobačaj u Francuskoj Čeka se konačna odluka Hoće li pravo na pobačaj po prvi put ući u ustav jedne države? Reformu podržava 85 posto stanovništva

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljen je pretres njegova doma i drugih prostorija te mu je oduzet 31 metak kalibra koji je građanima zabranjen.Uz to, oduzete su mu i dvije puške te pištolj za koji posjeduje dozvolu za držanje.

Protiv njegovog 45-godišnjeg pomagača podignuta je kaznena prijava za protuzakonit lov.

''Naravno da se osuđuje takav čin krivolova, odnosno neovlaštenog lova o kome god se radilo. U vrijeme lovostaja sve je prema Zakonu o lovu i Pravilniku sve je nedopustivo strijeliti, a posebno u ovoj fazi u kojoj su košute - one su sada bređe i u svibnju očekujemo pomladak tako da je to strašan čin'', kazao je voditelj Lovnog ureda Baranja Lovačkog saveza Osječko baranjske županije Mihajlo Sekereš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene