Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iza misterioznog profila Selak Raspudić?

Twitter bruji o Utikejt, Miletić iz Sabora: "Moram se ispričati novinarki Nove TV, trebao sam odgovoriti s više kršćanske ljubavi"

Aktualno Galerija Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić Foto: DNEVNIK.hr Marija Selak Raspudić Marija Selak Raspudić Foto: DNEVNIK.hr Tko je Gospa tužnog lika? - 1 Tko je Gospa tužnog lika? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tko je Gospa tužnog lika? - 2 Tko je Gospa tužnog lika? - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko je Gospa tužnog lika? - 3 Galerija 1/5 >>
Hrvatske tviteraše zabavlja afera nazvana Utigate. Naime, posljednjih dana mnogi se pitaju krije li se iza osobe koja se opisuje kao Gospa tužnog lika saborska zastupnica Marija Selak Raspudić.

Je li Marija Selak Raspudić Utikejt, odnosno Gospa tužnog lika?

"To je bespredmetno komentirati jer se odgovor ionako ne tiče mene, nego onoga na koji način će Twitter zajednica reagirati", komentirala je u ponedjeljak ovu temu Selak Raspudić.

Pročitajte i ovo Sve skuplja vjenčanja - 1 LJUBAV IMA CIJENU Mladenci na mukama, ulazak u brak sve više prazni novčanike: Pogledajte koliko su poskupjele svadbe

Utikejt je pseudonim pod kojim nepoznata osoba još od 2008. godine na Twitteru dijeli svoje analize. Tema je često LGBTIQ, a u posljednje vrijeme slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji. Godinama se sumnjalo da je riječ upravo o zastupnici Kluba Mosta, a o tome ju je u Dnevniku Nove TV pitao i saborski kolega Bojan Glavašević.

"Imate li vi Twitter profil? O tome postoji teorija na Twitteru", rekao je Glavašević 26. travnja prošle godine, a Selak Raspudić je odgovorila: "To ostavljam teorijama na Twitteru i fact chekerima."

Pročitajte i ovo Miroslav Ljubić, vozač zagrebačke Čistoće POVRATAK U NORMALU Kada će s ulica nestati smeće? Radnik Čistoće otkrio i što su o Tomaševićevu čišćenju grada rekli kolege

Nova lavina sumnje zakotrljala se nakon što je Mostov Marin Miletić stanovitu Utikejt označio u jednoj od svojih objava. O tome je sa zastupnicima Mosta htjela razgovarati novinarka Dnevnika Nove TV Petra Buljan, ali nitko nije htio pred kameru.

"Zašto?Dajte, budite ozbiljni, u ozbiljnim sam pričama", rekao je Miletić novinarki, a onda je uslijedila reakcija sa saborske govornice:

"Prvo bih se htio ispričati novinarki Nove TV. I mislim da sam trebao možda s malo više kršćanske ljubavi odgovoriti da bude ozbiljna, mislim da mi lice nije bilo baš...", kazao je. 

Teško će se otkriti tko je iza profila

Stavovi Utikejt za mnoge su kontroverzni – LGBTIQ je za autora tog profila "sotonino lukavstvo". Twitter zajednica danima uspoređuje izjave i objave, primijetili su i da nepoznati autor i Selak Raspudić vole Antigonu i Sokrata.

O tome je Buljan upitala i saborske zastupnike koji često koriste Twitter.

"Mislim da se ne radi o kolegici. Moja forenzika je rekla da 100 posto nije iz više razloga: jedan je taj što je ta osoba meni lajkala nešto što Marija Selak Raspudić nikada ne bi", rekao je Hrvoje Zekanović.

Pročitajte i ovo Slavko Sakoman MUP GA DEMANTIRAO Šmrkanje kokaina: Oglasila se Vlada nakon što je Sakoman u priču upleo - ministra

Domaći političari tu društvenu mrežu uglavnom koriste da bi se približili biračima.

"Ta anonimnost na društvenim mrežama vrlo često skriva i nekakve za javni dijalog štetne pojave: poziv na mržnju, poziv na netrpeljivost, vraćanje Hrvatske u nekom civilizacijskom smislu", rekla je saborska zastupnica Dalija Orešković.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 TROŠKOVI NAŠI SVAGDAŠNJI Nije luksuz, nego nužda, ali mnogima je preskupo: Građanima se sprema novi udar na kućni budžet

Tko stoji iza ovakvog profila, uspoređivanjem će se teško otkriti.

"U nekoj ozbiljnijoj situaciji, kad ovo ne bi bilo samo kruha i igara za narod, onda bi određene službe imale više alata da saznaju tko je to kada bi njima to bilo interesantno", rekao je Alen Delić, stručnjak za informacijsku sigurnost.

Službama nije, ali biračima bi sigurno bilo važno znati kakvu skrivenu osobnost imaju oni čije ime zaokružuju na biračkim listićima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene