Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''S Mostom''

Beljak: Većina u Saboru može se složiti i bez HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik oporbenog HSS-a Krešo Beljak komentirao je razrješavanje ministara na sjednici Vlade.

''Doživljavam ovu situaciju dramatično kao i cijela hrvatska javnost. Prijete nam novi izbori. To ne bi bilo dobro, izbori bi zakočili sve dobro što se radi. Nadam se da će stranke kojih je više protiv HDZ-a u ovom trenutku iznaći dogovor i da će se složiti nova Vlada bez HDZ-a'', rekao je Beljak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Smatra da će se Most i HDZ sada pokušati dogovoriti, a ako to ne uspiju, idemo na nove izbore. ''Najbolje bi bilo da se glave sad ohlade, da gledaju hrvatski interes, ne svoj interes, i da se složi nova Vlada'', kaže, s tim da je napomenuo da se većina u Saboru može složiti i bez HDZ-a, ali s Mostom.

S HDZ-om, tvrdi, neće preslagivati Vladu. ''HDZ nema našu potporu'', zaključuje.

Podsjetimo, na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Lider Mosta Božo Petrov reagirao je na to riječima da se ovim činom kreće u rušenje Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene