451072
451072
451072
451072
451072

'Hrvatska želi jedinstvenu i snažnu BiH'

  • , 22.09.2016., 16:25
  • Autor:
  • komentara

Mi želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna, poručio je Kovač.

 
 
 
 
Miro Kovač (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Miro Kovač (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Hrvatska ne podržava bilo kakve akcije koje ugrožavaju opstojnost Bosne i Hercegovine, rekao je u četvrtak o nadolazećem referendumu u Republici Srpskoj ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku, gdje sudjeluje na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

"Mi želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna", rekao je ministar Kovač.

Hrvatska će se kao potpisnica Daytonskog sporazuma zalagati da Bosna i Hercegovina opstane kao država, ističe Kovač, te će se zalagati i za njezin put prema članstvu u Europskoj uniji.

Vlasti Republike Srpske organizirale su referendum na kojemu će se izjašnjavati hoće li se poštovati sudski pravorijek kojim je obilježavanje 9. siječnja kao dana te Republike proglašeno neustavnim.

Usprkos zabrane Ustavnog suda BiH, referendum se održava 25. rujna, a podršku za to vlastima Republike Srpske dao je i ruski veleposlanik u BiH Pert Ivancov, a predsjednik Milorad Dodik u četvrtak je na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina otputovao u Moskvu. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se