Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kovač:

'Hrvatska želi jedinstvenu i snažnu BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna, poručio je Kovač.

Hrvatska ne podržava bilo kakve akcije koje ugrožavaju opstojnost Bosne i Hercegovine, rekao je u četvrtak o nadolazećem referendumu u Republici Srpskoj ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku, gdje sudjeluje na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na referendum 'TREBA SMIRITI TENZIJE U BIH' Hoće li za Bošnjake u RS nedjelja biti običan jesenski dan? Slika nije dostupna Reakcija ministra Miro Kovač: Razuman i konstruktivan odnos Nikolića i Vučića prema neprihvatljivom referendumu u RS

"Mi želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna", rekao je ministar Kovač.

Hrvatska će se kao potpisnica Daytonskog sporazuma zalagati da Bosna i Hercegovina opstane kao država, ističe Kovač, te će se zalagati i za njezin put prema članstvu u Europskoj uniji.

Vlasti Republike Srpske organizirale su referendum na kojemu će se izjašnjavati hoće li se poštovati sudski pravorijek kojim je obilježavanje 9. siječnja kao dana te Republike proglašeno neustavnim.

Usprkos zabrane Ustavnog suda BiH, referendum se održava 25. rujna, a podršku za to vlastima Republike Srpske dao je i ruski veleposlanik u BiH Pert Ivancov, a predsjednik Milorad Dodik u četvrtak je na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina otputovao u Moskvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene