Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O presudi Šljivančaninu

Kosor: Teško je čuti takvu presudu dok Hadžić i Mladić šeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor komentirala je presudu Veselinu Šljivančaninu.

Izjavila je da je smanjenje kazne zatvora bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, da je, u trenutku dok se Ratko Mladić i Goran Hadžić slobodno šeću, teško čuti za takvo smanjenje presude i da je to konačno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje iz Ureda predsjednika Šljivančanin bi na slobodi mogao biti već za godinu-dvije Slika nije dostupna Reakcija Društva logoraša Presuda Šljivančaninu: 'Na djelu je igra velikih s malima'

U mislima sam sa svim Vukovarcima, s onima koji još uvijek traže svoje najmilije, s obiteljima branitelja i civila koji su izgubili živote, posebno s obiteljima onih koji su pogubljeni na Ovčari, istaknula je Kosor. Ocijenila je kako bi se svi trebali potruditi da oni koji su odgovorni za zločine kakvi su se dogodili u Vukovaru i na Ovčari zaista moraju dobiti primjerenu kaznu.

>> Presuda Šljivančaninu je i politička odgovornost Hrvatske

>> Šljivančanin bi na slobodi mogao biti već za godinu-dvije

Teško je prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, dodavši da je u filmu Višnje Starešine o Vukovaru na temelju dokumenata i svjedočanstava jasno pokazano što se zapravo dogodilo u Vukovaru i u vukovarskoj bolnici.

Kosor je presudu Šljivančaninu komentirala nakon svečane akademije Matice hrvatske, u povodu 20. obljetnice njezine obnoviteljske skupštine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene