Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od domjenaka

Kosor: Teško da bi Vlada mogla pomoći Pevecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, upitana može li se očekivati državna pomoć tvrtki 'Pevec' s obzirom da je riječ o privatnom sektoru, izjavila je da se to teško može očekivati.

Kosor je, nakon dodjele državnih nagrada za volontiranje, rekla kako zna da je dogovoren sastanak s ministrom gospodarstva i da su oni razgovarali o tome, no da 'u ovom trenutku ne zna koje bi to bile mogućnosti' za spas tvrtke.

Pročitajte i ovo Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa PROMJENE U TVRTKI Pevec postaje Pevex i nastavlja rad bez prepoznatljivog simbola - stiliziranog pijetla Slika nije dostupna BUDI JEDAN OD PEVECOVIH 7 Pevecovih 100.000 kuna odlazi na uređenje obiteljskog doma

Komentirajući tvrdnje da je zaustavila poslovanje državnim tvrkama s agencijom Fimi-medija, Kosor je rekla kako ne poznaje vlasnicu agencije, niti išta zna o funkcioniranju njezine tvrtke.

>> Uplakan bračni par Pevec: U istoj smo situaciji kao i radnici

Po njezinim riječima, donesena je odluka o racionalizaciji i štednji u stranci, kao i u državnim poduzećima, no ne zna je li ta tvrtka poslovala s njezinom strankom. Odlučili smo vratiti deset posto sredstava koje stranka dobiva iz državnog proračuna i na tragu toga tražila sam dodatne uštede, istaknula je.

Ustvrdila je kako štednja državne uprave i izostavljanje rasipničkog ponašanja nije poruka građanima da se boje, već bi u susret Božiću trebali pokušati normalno živjeti, s obzirom da se po nekim pokazateljima nazire 'trunka nade' da će biti bolje.

Premijerka najavila štednju

Upitana hoće li se štednja u stranci odraziti i na predsjedničku kampanju Andrije Hebranga, rekla je da se kampanja provodi u okvirima mogućeg, te da jest skromnija nego što bi se očekivalo od velike stranke kao što je HDZ. Izrazila je uvjerenje da će Hebrang postići dobar rezultat zbog sebe i svog realnog programa.

Najavila je i štednju na blagdanskim domjencima, primjerice, dogovara se da se koalicijski ručak organizira tako da svatko od partnera u koaliciji donese nešto za taj ručak.

Govoreći o najavi Vlade da će analizirati menadžerske ugovore, rekla je kako će se nakon dostavljenih izvješća vidjeti kakva je do sada bila praksa te napraviti čvrsti i jasni kriteriji za ubuduće, 'pogotovo za one koji ne posluju dobro'. Ne može se nekoga nagraditi za loše poslovanje ili malverzacije, istaknula je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene