Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Apsolutno neprimjereni događaji'

Kosor: Branitelji se nisu borili ni za jednu stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka je ocijenila jučerašnja događanja u Dalju kao neprimjerena.

Premijerka Jadranka Kosor danas je u Zadru komentirala jučerašnji istup osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića na obilježavanju 19. obljetnice pogibije hrvatskih redarstvenika i pripadnika Zbora narodne garde i civilne zaštite u Dalju, gdje je on optužio Vladin protokol da su ga izbacili s liste govornika te se nepredviđeno obratio okupljenima 'Na mjestu gdje smo se sjetili hrabrih hrvatskih vitezova koji su branili svoju zemlju, jučer su se dogodili nemili, apsolutno neprimjereni događaji. Želim reći ono što je vječna činjenica, a to je da se hrvatski branitelji nisu borili ni za jednu stranku. Njihova stranka bila je, jest i uvijek ostaje Hrvatska', poručila je Kosor, koja je za te riječi dobila pljesak okupljenih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prošlo je 27 godina Obljetnica u Dalju: ''Ono što su ti mladi ljudi tada pokazali kasnije je pretvoreno u veličanstvenu pobjedu'' Slika nije dostupna Položeni vijenci U Dalju obilježena 26. obljetnica pogibije 39 hrvatskih branitelja

>> VIDEO Skandal u Dalju: Šišljagić se obrušio na Karamarka

Podsjetimo, Šišljagić je u Dalju izrazio nezadovoljstvo navodnim pokušajem da ga se izbaci kao govornika na obilježavanju obljetnice. 'Ispričavam se obiteljima i svim stradalnicima nezapamćenog masakra koji se ovdje dogodio prije 19 godina, ali nitko u slobodnoj Hrvatskoj ne može meni ili nekom drugom zabraniti da govorim, a to je upravo pokušao Vladin protokol', izjavio je Šišljagić okupljenim novinarima.

Istaknuo je da prije početka svečanosti nije bilo riječi o tome da on kao župan ne bi govorio na obljetnici, već da mu je pred sam početak svečanosti rečeno da će govoriti samo premijerka Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Župan se obrušio se na Karamarka napomenuvši kako dobro surađuje sa srpskom policijom, ali da u proteklih 19 godina nije napravio baš ništa u procesuiranju onih koji su počinile masakr u Dalju. Karamarko se pak branio izjavivši da ovakvi skupovi nisu mjesta za prikupljanje političkih bodova.

Kamen temeljac za gradnju novih braniteljskih stanova

Inače, Kosor je događaj komentirala prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju novih braniteljskih stanova u Zadru. U zgradi na Putu crvenih kuća za koju je položen temeljni kamen, bit će 65 stanova kojima će se stambeno zbrinuti obitelji hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. Radove vrijedne oko 26 milijuna kuna financira Vlada, a dovršetak izgradnje očekuje se za godinu i pol.

'Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, stoga moramo skrbiti o braniteljima, a posebno o ratnim vojnim invalidima', rekla je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je u Zadar došla u pratnji potpredsjednice Đurđe Adlešić i još pet ministara. Inače, u Zadru su do sada zbrinute 442 obitelji stradalnika Domovinskoga rata, od kojih je 290 stambeno zbrinuto, a za 152 obitelji izgrađene su obiteljske kuće.

Na Putu crvenih kuća već je počela gradnja 60-ak stanova iz gradskog programa POS-a, a u pripremi je i projekt za gradnju socijalnih stanova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene