Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjanje pravila

Kosor će organizirati predsjedničke izbore u HDZ-u do svog rođendana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor najavila je svoju kandidaturu za još jedan mandat u HDZ-u, te predlaže da se izbori za predsjednika HDZ-a održe do 1. srpnja, a ne 20. svibnja, kako bi trebalo biti po statutu te stranke.

Predsjednica najveće hrvatske oporbene stranke danas je novinarima predstavila svoj program za vođenje HDZ-a u sljedećem razdoblju. To nije učinila u prostorijama stranke, već u svom izbornom stožeru.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> Milinović: Kosor vodi politiku gubitnika

>> Kosor: Unutarstranački izbori odvijaju se u skladu sa Statutom

>> Kosor: Nakon brisanja Sanadera trebali smo organizirati unutarstranačke izbore!

Iako je predsjednička kampanja HDZ-a već u jeku, Kosor predlaže izmjenu statuta stranke prema kojem bi se 20. svibnja na izbornom Saboru stranke biralo kompletno vodstvo, odnosno sva tijela, osim predsjednika. Predlaže da se izbor za predsjednika održi do 1. srpnja po principu jedan član jedan glas.

Na Saboru stranke, predlaže Kosor, izmijenio bi se statut stranke tako da se propiše da se predsjednika bira prema načelu jedan član, jedan glas. Da bi se to dogodilo Kosor mora dobiti potporu većine u središnjem odboru koji utvrđuje prijedlog izmjena statuta.

Kosor je izjavila i kako svojim programom želi spriječiti plan da HDZ padne na pet ili tri posto glasova.

'Taj plan postoji i to nećemo dozvoliti. Vjerujem kako će ovaj program pomoći da se taj plan ne realizira', rekla je Kosor na predstavljanju svog programa vođenja HDZ-a u sljedećem razdoblju.

Kaže da to čini zbog demokratizacije HDZ-a, da bi se ta stranka mogla okrenuti žestokoj kritici Vlade.

Podsjetimo, kampanja za unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati na 15. Općem saboru, počela je u veljači. Protukandidati Jadranki Kosor, koja je na čelu HDZ-a od odlaska Ive Sanadera s te pozicije sredinom 2009. godine, su Darko Milinović, Tomislav Karamarko, Ivan Domagoj Milošević, Drago Prgomet te Milan Kujundžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene