Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da imaju kvorum

HDZ-ov posljednji klub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor okupila je svoje zastupnike na posljednjem klubu zastupnika u ovom sazivu.

Kako Nova TV doznaje, cijeli ton njezina govora bio je izrazito motivacijski. Svoje zastupnike uvjerevala je kao se normalno radi i kako HDZ ima kvorum. Činjenicu da već dva tjedan ne mogu osigurati 77 zastupnika kako bi se pristupilo glasovanju nije spominjala.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Velika bruka Tomašević se narugao lajkovima za Jandrokovićev govor: "Oduševljeno su ga podržali ministar Erlić i masa Vijetnamaca" HDZ-ov sabor Slažu se liste Iza kulisa HDZ-ova sabora: Mogu li džokeri s klupe zadati udarac izazivačima? "Moje ime još ima težinu na desnici"

Kosor kao i Šeks

Jadranka Kosor dala je zadatak zastupnicima da se radi kao da se ništa ne događa. Tvrdi, treba se raditi do petka i u petak je glasovanja. Zastupnike je smirila da ima 77 ruku. No isto tako dala je i zadatak zastupnicima da se i dalje brane 'Šeksov zakon'. Poručila je da HDZ ne odustaje od njega.

Jovanović bez imuniteta?

Zanimljivo je, da se iz govora Jadranke Kosor moglo razaznati da vodstvo stranke ne odustaje ni od skidanja imuniteta Željku Jovanoviću. Iako je većinom Mandatno imunitetno povjerenstvo odbilo skidanje imuniteta, čini se da će HDZ  na plenarnoj sjednici ponovno to staviti na glasovanje. No, za to prvo moraju osigurati 77 ruku da bi se pristupilo glasovanju.

Mrtva Bebićeva misija

Iz svega rečenoga jasno je da predsjednici HDZ-a nije nimalo draga ideja predsjednika Hrvatskog Sabora Luke Bebića da se pregovorima dođe do dogovora i da se, kako je to u intervjuju Dnevnika Nove TV rekao 'raziđemo kao gospoda'. Očito da je ton govora zastupnciima bio, sve je u redu, radimo kao da se nista ne događa i imamo 77 ruku koje ćemo provjeriti u petak.

Kosor niti jednom gestom nije dala naslutiti što će se dogoditi ako nemaju 77 ruku, ali od sudionika sastanka doznajemo da je procurila vijest da ce oporba prisustvovati na zasijedanju Sabora kada će se glasati o njegovom raspuštanju i o Europskim zakonima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene