Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vandalizma

Kosor osudila bacanje cigle na središnjicu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica vlada Jadranka Kosor danas je kao 'klasičan vandalski čin' osudila bacanje cigle na središnjicu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) na Trgu žrtava fašizma.

Zagrebačka policija je izvijestila da je jučer poslijepodne nepoznati počinitelj bacio opeku na staklenu površinu ulaznih vrata na stranačke prostorije na Trgu žrtava fašizma. 'O tome mora svoj posao obaviti policija, tražim dakako istragu i pronalaženje krivca jer je to klasični vandlski čin i oštro kažnjavanje u skladu s hrvatskim zakonima', izjavila je premijerka prilikom otvaranja nove sportske dvorane u Šćitarjevu kod Velike Gorice.

Prema policijskom izvješću od komada opeke koja je oko 15,15 sati razbila vrata na ulazu u prostorije HDZ-a te krhotinama stakla lakše su ozlijeđeni 63-godišnjak i 59-godišnjak, a liječnička im je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica. U istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda koji je zaprimio policijsku obavijest o ovom događaju doznaje se da je jedan od ozlijeđenih bio slučajni prolaznik, a drugi stranački zaposlenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Od 11 do 15 godina Djeca u divljačkom pohodu pilama, sjekirama i maljevima devastirala kuću: Iščupali slavine, crtali grafite, palili, razbijali... Vandaliziran Smojin kip Na Matejuški Vandaliziran spomenik Miljenka Smoje: Oko vrata mu je stavljen ručnik Partizana

'Nećemo dozvoliti nikome da trga HDZ-ove zastave ni da baca cigle na bilo koju prostoriju Hrvatske demokratske zajednice', izjavio je Darko Milinović, reagirajući na vandalizam pred središnjicom HDZ-a u Zagrebu.

Neslužbeno se doznaje da policija traga za mladićem u dobi od oko 20 godina. Vandalski napad na središnjicu HDZ-a dogodio se i 4. ožujka, kada su ulazna vrata i pročelje te zgrade zaliveni crvenom uljanom bojom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene