Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugovi i dalje neplaćeni

Kosor novinaru: Ne razumijem o čemu pričate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvije i pol godine održana je prva sjednica središnjeg odbora HDZ-a.

Središnja tema sjednice bio je gospodarski program koji je kako kaže premijerka Kosor počeo davati rezultate. Bilo je riječ i o parlamentarnim izborima. Prema riječima predsjednice, HDZ se za izbore priprema kroz provedbu Vladinog programa gospodarskog oporavka, borbom protiv korupcije i završetkom pregovora za ulazak u Europsku uniju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem dugovanja Raste broj loših kredita u Hrvatskoj Slika nije dostupna Blokira li strah investicije Popijač: Svi moraju raditi svoj posao

'Ono što sa zadovoljstvom mogu reći, je da je središnji odbor HDZ-a jednoglasno podupro provedbu programa gospodarskog oporavka, jer sad smo već u provedbi. Naravno pokazuje se da Vlada pa onda HDZ mora donositi iznimno teške odluke', rekla je premijerka Kosor.

Ono što sa zadovoljstvom mogu reći, je da je središnji odbor HDZ-a jednoglasno podupro provedbu programa gospodarskog oporavka, jer sad smo već u provedbi Premijerka Kosor prije 40 dana predstavila je program oporavka gospodarstva i to kao osobni projekt. Podmirenje svih dugova iz proračuna trebalo je biti do 1. lipnja. No izgleda kako se situacija promijenila.

Smatrate li osobnim neuspjehom što Vlada neće do 1. lipnja podmiriti dugove, pitanje je koje je premijerki postavio novinar Nove TV.

'Uopće ne razumijem o čemu govorite. Uistinu ne razumijem. Smatram svojim osobnim uspjehom, a onda i uspjehom Vlade, što se nelikvidnost, što se tiče javnih poduzeća drastično smanjila', rekla je premijerka.

>> 'Pogubni' mjesec: Milanović popularniji od Kosor

>> Kosor: Za brisanje roka povrata duga državnih tvrtki kriv kompjutor

>> Kosor: HEP ostvaruje dobit pa struja neće puno poskupjeti

>> Kosor o Dodiku: Političare se procjenjuje po djelima

Središnji odbor HDZ-a jednoglasno je podržao gospodarske mjere vlade, izvijestila je predsjednica stranke Jadranka Kosor nakon sjednice tog tijela, kojem se prvi puta obratila u svojstvu predsjednice. Izvijestila je da je stranka donijela i nekoliko tehničkih odluka, u pripremi za 21. obljetnicu osnutka stranke.

Na upit je li bilo govora o parlamentarnim izborima, rekla je da je bilo, 'ali samo u jednoj rečenici, i to na način da će izbori biti dogodine, u redovitom roku'. Dodala je da se HDZ za izbore priprema kroz provedbu vladina programa, koji je ujedno i program stranke, kroz borbu protiv korupcije te kroz završavanje pregovora za ulazak u EU.

Novinarima, koje je zanimalo i kada će stranka donijeti konačnu odluku o statusu Damira Polančeca, koji je suspendiran sa svih stranačkih funkcija, budući da stegovni postupak još nije proveden, odgovorila je 'mi smo svoje odluke u tom smislu donijeli'. (S.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene