Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Složila se s Josipovićem

Kosor: Mamić ne može biti zaštićen od obveza državi, a o Kerumu ćemo se dogovoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka se u Splitu sastala sa županom i čelnicima tamošnjeg HDZ-a.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je najavila uvođenje reda u sportskim klubovima pri transferima igrača, rekavši kako nitko ne može biti oslobođen plaćanja poreza, bez obzira na ime i prezime. 'Vrijeme je da oni koji imaju velike novce i koji raspolažu s velikim novcima da u tom smislu plaćaju i poreze. Mislim da je to jedino pravedno', izjavila je danas premijerka Kosor u Splitu novinarima na upit kako komentira današnju izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića jednom portalu u kojoj se zauzeo da porezna uprava ubire porez od klubova na transfere igrača, te za donošenje novog zakona za oporezivanje sportskih klubova.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Slika nije dostupna Ročišta vjerovnika u veljači Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

Premijerka Kosor je kazala da je njeno stajalište 'apsolutno na tragu' predsjednika Josipovića. 'Ja isto mislim da sve treba (učiniti), pogotovu u funkcioniranju velikih klubova. Nažalost, na tragu i ovih afera kojih smo svjedoci proteklih dana i u nogometu, tu još ima prostora u kojima možemo zahvatiti u smislu uvođenja reda. I svakako ćemo na tom tragu raditi', kazala je Kosor. Ona je istaknula kako o tomu nije razgovarala s predsjednikom Josipovićem ali smo, kazala je, 'na istom tragu, što nije čudo budući smo oboje pravnici'.

Upitana za primjer Dinama i Zdravka Mamića, premijerka Kosor je rekla kako u vezi plaćanja poreza nitko ne može biti zaštićeni građanin. Svaki građanin mora biti zaštićen od bilo kakve vrste diskriminacije, progona, ali nitko ne može biti zaštićen od plaćanja poreza, bez obzira na svoje ime i prezime', istaknula je Kosor. 

>> VIDEO: Mamić objavio otkaz Zajecu, a onda demonstrirao posao fotografa!

>> Kerum: Uvijek imam svoju Hrvatsku

Odgovarajući na pitanje kakvo je stajalište HDZ-a o splitskome gradonačelniku Željku Kerumu, koji s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) u medijskim istupima najavljuje velike političke ambicije na sljedećim parlamentarnim izborima, premijerka Kosor je rekla kako danas nije bilo govora o stranačkim pitanjima ni o političkome stanju u županiji. 'No, morat ćemo se dogovoriti o tome, pogotovo zato što Kerum, kako je sam izjavio, ima velike ambicije utjecati na formiranje vlade', istaknula je.

'Ja sam ovdje danas kao predsjednica vlade. Žao mi je što se u moja dva-tri zadnja posjeta Splitu, kada smo otvarali produženi Gat sv. Duje i puštali u promet novi trajekt, gospodin gradonačelnik nije odazvao da makar popijemo kavu', rekla je premijerka Kosor i dodala kako drži potrebnim da gradonačelnici, pogotovo velikih gradova, razgovaraju s predsjednikom vlade jer 'iz toga može proizići nešto dobro' i za grad i za županiju te za vladu i sve nas. (T.Š./I.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene