Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Neprestano ocrnjuju HDZ'

Kosor ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Dio javnosti ponaša se kako im sugerira SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor tvrdi da se nakon jučerašnjih konzultacija jasno vidi da oporba izbore želi odmah, bez obzira na rezultate i svršetak pregovora.

Kosor je rekla kako se jučerašnje konzultacije ne mogu gledati u svjetlu pomirbe Vlade i oporbenih stranaka, no istakla je kako politička kultura zahtijeva nesprestane razgovore. 'Ja sam pozvala predstavnike oporbenih stranaka na razgovor i oni su to odbili. Mnogi se sigurno sjećaju razgovora o Ustavu kada je Zoran Milanović nekoliko puta rekao da neće doći razgovarati pa je na kraju ipak pristao ', prisjetila se Kosor.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović - 1 Skandal među špijunima Milanović o malverzacijama i pronevjeri državnog novca u vojnoj obavještajnoj zajednici: "Izvješće je toliko porazno..." Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica

Naglasila je kako bi morala postojati politička kultura u kojoj jedna stranka neće neprestano sipati mržnju prema drugoj stranci, kao što to SDP danas, a i prije, radi HDZ-u.

>>

Milanović: Neki ne žive u realnosti, SDP je stvorio Savez za Europu

Jadranka Kosor kaže da se jučer vidjelo da je vladajuća koalicija čvrsta 'SDP proteklih mjeseci stalno ocrnjuje HDZ, žele da se borba protiv korupcije koju HDZ vodi, vrati kao bumerang i zato svih 220 tisuća članova HDZ-a žele predstaviti kao članove zločinačke organizacije', rekla je Kosor i dodala kako je sada očito da je ta strategija dio plana SDP-a.

'Očito je sada da je jedan dio ljudi počinje misliti na taj način, kako im sugerira SDP. U konačnici će se upravo njima vratiti naša borba protiv korupcije', naglasila je premijerka i još jednom dodala kako je SDP pokazao da ne želi da se pregovori s EU završe.

'Oni žele prijevremene izbore jer se boje rezultata borbe protiv korupcije, rezultat borbe protiv krize i ne žele da ova Vlada zaključi pregovore', rekla je premijerka. Prisjetila se nepodrške oporbe oko Zakon o sukobu interesa i Zakona o policiji te zaključila kako je očito nekim oporbenim političarima problem pokazati javnosti svu svoju imovinu i bankovne račune.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene