Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konzultacije dobre, rezultata nema

Milanović: Neki ne žive u realnosti, SDP je stvorio Savez za Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnje konzultacije kod predsjednika Ive Josipovića, šef oporbe i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je potrebnim i dobrim.

No, one nisu polučile konkretan rezultat zato što, kako je danas izjavio, jedna stranka ne živi u realnom svijetu. rekao je kako je nakon jučerašnjeg sastanka jasno da su sve političke opcije, bile one u vlasti ili oporbi, svjesne da su izbori nužni. No, oni neće, rekao je, biti izvanredni nego redoviti i Milanović se nada da će biti održani na jesen. Rekao je kako ne želi polemizirati s predsjednicom Vlade i HDZ-a, koja je SDP prozvala kao stranku koja je protiv ulaska u EU.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Na pitanje postoji li Savez za Europu, Milanović je sa smješkom rekao da je SDP stvorio Savez za Europu. 'Mi se nemamo kome dokazivati i objašnjavati jer je SDP oduvijek bio za Hrvatsku kao punopravnu članicu Europske unije.

Na naše pitanje je li se predsjednik doista svrstao na stranu oporbe, Milanović je rekao kako je predsjednik Josipović oduvijek imao jasan stav, koji je glasno i izražavao.

'Svi bi podnijeli krizu, ali ne podnose prijevaru'

U svojem je govoru pak pred članovima koprivničko-križevačkog SDP-a na izvještajnoj konvenciji stranke kazao da SDP uistinu živi nultu toleranciju korupcije, uz poruku kako državna poduzeća nisu samoposluga, a da su ih upravo kao samoposlugu koristile 'neke stranke'.

>> Kosor neće ultimatume: Čačića i Milanovića vodi taština

Ocijenio je da se hrvatski građani osjećaju prevareno i izigrano od strane vlasti. Svi bi, rekao je, lakše podnijeli krizu i neimaštinu, ali ne podnose prijevaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene